La Marina d’Ucraïna ha reiniciat l’entrenament especial a dofins i altres animals per realitzar tasques militars, com l’atac directe contra enemics o la detecció de mines marines, segons ha informat aquest dijous una font militar a l’agència RIA Novosti.

“Deu dofins estan sent entrenats per tasques especials en l’aquari estatal ucraïnès i l’exèrcit els està entrenat de manera regular perquè siguin capaços de detectar coses en el fons marí”, ha indicat.

La Unió Soviètica va començar a entrenar dofins a Sebastopol, al sud d’Ucraïna, el 1973. Aquests animals són capaços de detectar mines al mar, atacar bussejadors i fins i tot plantar bombes en vaixells enemics.

Després de la caiguda de l’URSS i la divisió dels exèrcits rus i ucraïnès, la secció d’entrenament de dofins va anar a parar als militars ucraïnesos, que els va destinar a accions civils, com el treball amb nens discapacitats.

La font ha explicat que el nou entrenament de dofins inclourà l’ús de ganivets i pistoles lligats al seu cap per atacar enemics al mar i defensar els ports. Aquests animals poden fixar punts d’interès per a l’exèrcit amb el posicionament de boies.

Els dofins ja han realitzat diverses proves reeixides, tant en l’aquari com al mar, que inclouen el descobriment d’armes amagades. “Els nostres dofins van trobar els objectes i els van col·locar aparells que estaven subjectes al seu cap, que al seu torn col·loquen una boia a la superfície”, ha indicat.

San Diego, a Califòrnia, i les instal·lacions de Sebastopol són les dues úniques bases militars del món que compten amb un equip destinat a l’entrenament de dofins.

Font: lainformacion.com