El Hogar de Luci ha iniciat recentment una campanya de teaming amb l’objectiu de recaptar fons per adquirir un terreny en propietat i poder donar continuïtat al projecte de defensa i recuperació d’animals que van encetar fa cinc anys. El Hogar de Luci és una associació que rescata i recupera animals víctimes de l’explotació humana. Estan situats a la província de Madrid i lluiten pels drets de totes les espècies i per l’avanç d’una ètica cap als animals en la nostra societat.

 

 

Actualment, estan realitzant un gran esforç per poder construir un nou santuari en un altre terreny i poder donar continuïtat al seu projecte. No obstant això, el projecte inicia el compte enrere ja que en sis mesos finalitzarà el contracte de lloguer de l’espai on s’ubiquen i el propietari podria denegar la renovació, ordenant el desallotjament immediat. En conseqüència, els habitants de El Hogar podrien veure perillar el seu futur. En aquest sentit, l’equip insisteix a destacar que si això succeís “tots els recursos econòmics, l’esforç i el temps invertits es farien perdre perquè les instal·lacions no pertanyen als animals i tard o d’hora hauran d’abandonar”.

En l’actualitat, les dimensions del terreny resulten insuficients i a dia d’avui ja no els permeten allotjar més animals, de manera que l’associació es veu obligada a interrompre els rescats ja denegar noves admissions per falta d’espai, tot i rebre avisos i sol · licituds cada dia. Per aquests mateixos motius d’espai, les instal·lacions del hogar de Luci es troben desbordades i no poden acollir més individus.

Un altre dels aspectes que està dificultant que el projecte creixi és la ubicació. L’actual finca està situada a les proximitats d’una carretera perillosa i transitada suposa una constant amenaça a la seguretat del santuari. Han estat diversos els accidents de trànsit que han posat en perill els habitants ja que ha hagut vehicles que han impactat contra les instal·lacions, arribant fins i tot a introduir-s’hi. Un altre dels motius de l’esperat trasllat és la terra on estan situats atès que és erma i no permet que creixi suficient quantitat d’herba per alimentar els animals herbívors.

Per aquest motiu, El Hogar de Luci fa una crida urgent a la col·laboració ciutadana mitjançant el Teaming per poder finançar l’adquisició de nous terrenys i la reubicació del Santuari. El teaming és una iniciativa solidària mitjançant microdonacions d’un euro es pot finançar projectes socials. Les persones que vulguin col·laborar poden fer-ho a través de la pàgina www.teaming.net /santuari-escuelaelhogar.

En El Hogar els animals es troben en completa llibertat, amb la certesa que no patiran cap tipus d’explotació i podran viure segurs la resta de la seva vida. En alguns casos, i per la mateixa estructura del santuari, pot servir com a refugi on uns determinats animals són donats en adopció a una bona llar. En el santuari totes les activitats que es realitzen són per i per als animals, sense buscar cap tipus de benefici per a l’ésser humà.