Ecologistes celebren la suspensió de les batudes de caça de llops a Picos de Europa després de les seves sol•licituds al Parc Nacional.

Així ho indiquen en un comunicat en què recorden que tot i que el 23 de setembre passat les resolucions que autoritzaven la mort de sis llops ibèrics al Parc Nacional estaven suspeses, guardes del mateix van ser vistos a la matinada l’1 d’octubre armats al paratge Vega de Redimuña i el 28 de setembre va ser abatut un exemplar.

Els grups ecologistes afegeixen que per això van demanar a la consellera de Agroramaderia d’Astúries i actual presidenta del Consorci del Parc Nacional, Maria Jesús Álvarez, que ordenés el director conservador del mateix, Rodrigo Suárez Robledano, que acatés la suspensió de l’execució de les batudes.

Expliquen que “en resposta a aquesta exigència, el director s’ha vist obligat a esmenar i ha dictat una resolució dimarts passat per la qual declara formalment la suspensió de les batudes de llops al Parc Nacional”.

Els grups que subscriuen aquest comunicat són les associacions per a la defensa jurídica del Medi Ambient “ULEX”, per a la Conservació i Estudi del Llop “ASCEL”, Verds Asturians i Nacional d’Animals amb Drets i Llibertat “ANADEL”, les coordinadores Ecologista i Ornitològica d’Astúries, la Plataforma per la Defensa de la Serralada Cantàbrica.

A més, el Grup d’Ornitologia Mavea, l’Institut per a la Qualitat i l’Educació Ambiental “INSCEAM”, l’Observatori Justícia i Defensa Animal, SOS Cuideiru i el Col•lectiu Ecologista de Avilés.

Font: rtpa.es
Foto: Coordinadora Ecologista Asturias