Dimecres passat activistes de León Vegano, col·lectiu d’activistes vegans antiespecistas, van veure per casualitat una imatge dantesca que els va portar a organitzar una operació de rescat. Degut a la sequera milers de peixos havien quedat atrapats lluny del nivell de l’aigua i aletejaven en el fang intentant respirar. També hi havien alguns humans que aprofitant la situació d’extrema indefensió, agafaven els peixos que podien per donar-los mort i després consumir-los.

Davant d’aquest panorama, els activistes van decidir rescatar el major nombre possible de víctimes i van marxar a preparar el rescat. Un cop trobat l’indret més segur per retornar els animals al seu medi i amb els elements necessaris per poder fer el trasllat, van tornar al lloc on es trobaven els peixos agonitzants.

A causa de l’arribada de la nit i les dificultats d’avançar en el fangar entre els cadàvers semienterrats, els joves van decidir deixar el salvament i tornar al dia següent. Aquella nit van aconseguir salvar 86 vides. “Vam veure com els peixos van poder sentir de nou la llibertat, respirar, nedar i alimentar-se sense por, els vam veure nedar a la foscor de la nit i aquell es va convertir en un moment màgic que mai oblidarem.” Declararen els activistes.

La crida que es va fer a través de les xarxes socials per poder rescatar els peixos que seguien agonitzant no va tenir la repercussió necessària i al matí següent van tornar amb l’única persona que va acudir. “La indiferència no sembla conèixer límits, ens demanem si no hagueren estat peixos, i haguessin estat gossos, milers de gossos agonitzant, hauríem estat només tres persones? “Explicava un dels activistes.

En el transcurs del dia van aconseguir rescatar i alliberar més de 2000 peixos que van ser salvats de morir d’asfíxia, a cops de bec o mans de humanes.

“Els peixos són vistos com a aliment, com una espècie a preservar, són vistos com a recursos a disposició dels humans. No obstant això, en realitat són individus amb capacitat de sentir i interessos propis, com qualsevol humà, i milers van haver morir davant les mirades indiferents d’humans cobejosos que lluny de sentir la més mínima empatia, van acudir a la seva captura per assegurar-los la mort. ” declarà León Vegano.

Foto: leonvegano.net