El Parc del Retiro de Madrid, en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient, organitzarà els dies 5, 6, i 7 d’octubre la VII edició del Saló per a l’adopció de companys, per tal de facilitar la sortida d’animals allotjats en centres de recollida, segons ha informat la Comunitat a la seva pàgina web.

La dinàmica d’adopció consistirà en una primera trobada real o virtual entre els animals i els i les futures responsables en el moment de la celebració del Saló.

Aquests animals es reservaran per posteriorment ser recollits del refugi on resideixen habitualment, ja que, després de comprovar si l’adoptant realment està segur de la seva decisió, i si, per les seves condicions de vida, pot permetre responsabilitzar-se de la tinença d’un animal.

Posteriorment els animals s’identificaran amb el nom de la nova persona responsable, es vacunaran, passaran un control veterinari, i s’esterilitzaran per evitar cadellades indesitjades que puguin conduir a nous abandonaments.

Totes les organitzacions participants disposaran d’espais per a la informació dels assistents i s’organitzaran activitats de caràcter educatiu, principalment dirigides als i les més petites, que els vagin introduint en el món dels animals amb respecte i afecte cap a ells, en un ambient festiu i agradable.

L’objectiu principal del Saló és “donar a conèixer a la ciutadania la possibilitat d’adoptar un company animal com a alternativa a la compra, i donar suport a la encomiable tasca de les societats protectores i centres d’acollida”, ha assenyalat l’organització.

Font: europapress.es