Desprès de tres setmanes de denunciar en diverses ocasions un cas de maltractament a uns gossos un veí recorre a ‘Amics dels Animals’ cansat de la passivitat policial a Albolote.

Dissabte passat dues voluntàries de l’Associació d’Amics dels Animals es van dur un autèntica mala estona. Un veí va avisar de l’existència d’una casa en el Mas de l’Aire de Albolote “on podria haver diversos gossos tancats i abandonats”. Un cop allà, van confirmar els mals auguris.

Al soterrani de la casa van trobar set o vuit gossos morts i dos a la vora de tenir el mateix final. A dalt, uns altres quants deambulaven a l’interior d’una altra habitació després de més de 25 dies sense menjar ni beure.

El veí denunciant es va posar en contacte amb aquesta associació després de trucar en diverses ocasions a la Policia Local d’Albolote, de la qual no va aconseguir res doncs, segons va explicar Pepa García, membre d’Amics dels Animals, “van dir que no podien fer res sobre això “. Per aquest motiu, Pepa va indicar que diverses associacions de protecció animal s’estan plantejant emprendre accions legals contra la policia per “incompliment de la llei andalusa de protecció animal”.

Sobre els habitants de la casa poc se sap. L’habitatge hauria estat ocupat per tres persones durant un temps, de manera que des de l’associació tenen por que no sigui l’únic habitatge que pugui albergar gossos abandonats en el seu interior.

Així mateix, Pepa Garcia, que va traslladar juntament amb la seva companya els tretze gossos amb vida fins a cases d’acollida i residències, explica que no tenen recursos per ajudar a tots els animals, de manera que necessiten la col·laboració econòmica dels ciutadans.

Font: granadahoy.com