Dissabte a les 12:30 h del matí la Fundació Equanimal, juntament amb CAS-International van dur a terme una nova protesta multitudinària per reivindicar la fi de la tauromàquia.

Més de 200 persones formadon una cadena humana envoltant la plaça de toros de Pontevedra ajuntant les seves mans i alçant les seves veus enèrgicament per l’abolició de la tauromàquia.

Aquesta ha estat la segona cadena humana portada a terme a tot l’estat després de l’èxit de la qual organitzem el passat 11 de juny amb 500 persones que van envoltar la plaça de toros de les Vendes de Madrid.

Aquesta mobilització forma part de la campanya antitaurina estatal maig-setembre 2012 per l’abolició de la tauromàquia que han llançat Equanimal i Cas International. Concretament a Galícia, fa ja més d’un mes i mig que han iniciat la campanya portant a terme sense pausa nombroses i noves protestes dinàmiques a la Corunya, Pontevedra, Vigo i Santiago de Compostel · la en carrers cèntrics, ponts, davant semàfors i en llocs emblemàtics.

Entre elles cal destacar el desplegament de pancarta antitaurina des de dalt de la Torre d’Hèrcules duta a terme passat dissabte 4 d’agost per activistes de la Fundació Equanimal just en el moment en què es donava començament a la cursa de braus celebrada aquest dia en al Coliseum de la Corunya.

Aquesta campanya neix amb força per fer front als blindatges i contraatacs del sector taurí que ignora el rebuig generalitzat i creixent de la societat davant l’ús d’animals en espectacles i les agressions que pateixen en ells.

L’ètica ha d’avançar i mai retrocedir, per això els espectacles amb animals han de desaparer com ja ha succeït a Catalunya i recentment a Bogotà (Colòmbia) i Junín (Perú).