Igualdad Animal fa pública avui dimarts 24 de juliol una altra investigació encoberta a França que forma part de la seva investigació de la indústria del foie gras. Per a fer-ho possible van documentar el que passa a l’interior de quatre granges “tradicionals” al desembre de 2011, situades en el sud oest de França a les localitats de Creysse i Lanzac.

Suposadament, les granges tradicionals garanteixen “millors condicions” de benestar. No obstant això, en cadascuna de les granges visitades van documentar escenes de violència física i patiment psicològic dels animals confinats. Els ànecs i oques explotats per a la producció de foie gras són sotmesos a l’agonia d’una alimentació forçada perquè els grangers puguin obtenir una vegada morts, el seu fetge gras i malalt per lipidosis hepàtica. En estat salvatge aquests animals poden viure entre 10 i 15 anys, no obstant això en aquesta indústria són sacrificats amb només quatre mesos.

 

 

Igualdad Animal ha obtingut dotzenes d’hores de vídeo i àudio i més de 150 fotografies que documenten l’espantosa realitat de la vida dels ànecs i oques confinats i alimentats per la força per a la producció de foie gras a França, en aquests vídeos es poden veure als animals confinats en diminutes gàbies en les que ni tan sols poden donar-se la volta, amb senyals d’estrès i depressió, clares evidències de traumatisme i inflamació d’esòfag (reconeixible per les taques de sang en els tubs d’alimentació), problemes respiratoris de les aus, símptomes de debilitat i desatenció veterinària, animals conscients a l’hora de ser sacrificats, maltractament per part dels treballadors…

França és el major productor i exportador de foie gras. Produeix més de 20.000 tones i aproximadament 700.000 oques i 37 milions d’ànecs són sacrificats anualment per la indústria francesa del foie gras. Igual que a Espanya, Igualdad Animal desitja que aquesta investigació ajudi a crear el debat social necessari per a la prohibició del foie gras a França.