La Fiscalia de Brescia, ha signat el decret que autoritza la custòdia provisional de 2.500 gossos beagles de l’empresa Green Hill de Montichiari (Itàlia) que van ser confiscats dimecres passat en una investigació per maltractament dels animals. Els gossos seran assignats a Legambiente i Lav.

” En aquest moment, les associacions a les quals se’ls ha encomanat la custòdia judicial dels beagles de Green Hill s’estan movent per trobar alternatives adequades a les instal•lacions per a acollir als gossos”. Ho confirma el Comissari en Cap del Cos Forestal de Brescia, Giuseppe Tedeschi. ” Green Hill, en breu, no podrà tenir altres gossos – va dir -. D’aquí uns dies podrem lliurar físicament els gossos a les mans de les associacions, les noves tutores legals dels animals”.
Els beagles es troben sans i estalvis, però segueixen sent proves evidents del cas i, no poden ser assignats ni adoptats.

Lav i Legambiente van llançar l’operació “SOS Green Hill
El 2.500 beagles del viver de gossos de Green Hill, podrien ser lliurats els pròxims dies. La Fiscalia General de Brescia ha donat a les associacions i organitzacions querellants LAV i Legambiente la custòdia judicial dels gossos, ja que no podran ser explotats per a la vivisecció. El Departament Forestal de l’Estat ha estat responsable de la redacció de les actes de custòdia amb els microxips individuals dels animals amb els que seran lliurats.

Per fer front a aquesta situació d’emergència – l’Autoritat Judicial també ha requisat menjar disponible per a 60 dies – i donar suport al major acte de justícia en termes de drets dels animals a Itàlia, les associacions tenen la intenció d’involucrar a tot el moviment animalista i ecologista, i en aquesta moments ja ja s’està reunint a Roma la Coordinadora Fermare Grenn Hill amb Vita di cani, Occupy Green Hill, el Comitè Montichiari contra Reen Hilll i les sigles de la Federació Italiana de Drets Animals i Medi Ambient (ENPA, Leidaa, de la Lega nazionale difesa del cane, OIPA).

Els llocs i locals de les Associacions i Comitès seran anunciats per tal de poder sol•licitar oficialment l’adopció dels beagles alliberats de Green Hill: cadells, femelles reproductores, mascles adults i gossos que estaven a punt per a ser emprats en experiments.

L’operació anomenada “SOS Green Hill” és molt costosa ja que el fiscal ha donat la custòdia sense càrrecs a les associacions i comitès qui comptem amb el suport dels seus membres, simpatitzants i de la ciutadania.
La Fiscalia General de Brescia manté l’evidencia provada de la cria i dels gossos en l’estructura de les responsabilitats legals encomanades a la ciutat de Montichiari, ASL, i la Societat Gren Hill.

Font: Rainews24.it