Igualdad Animal va fer públic diumenge passat 15 de juliol els resultats de la seva campanya per a abolir la indústria del foie gras a l’estat espanyol, presentant les investigacions realitzades a la granja de foie gras Momotegi, situada a Oiartzun i la relació d’aquesta granja amb el restaurant Mugaritz.

Aquesta granja proveeix foie gras al restaurant Mugaritz, considerat el tercer millor restaurant del món juntament amb el seu xef, Andoni Luis Aduriz, que ha estat reconegut com millor xef del món.

 

 

També van anunciar la interposició de denúncies per via administrativa, tant contra la granja Momotegi com contra Mugaritz, ja que l’activitat desenvolupada a les instal·lacions es troba registrada com explotació avícola d’autoconsum, la granja no usa una marca registrada, ni llicència per a vendre el seu producte i el restaurant, a l’adquirir els seus productes d’un establiment que ni tan sols té el producte registrat i cap certificat sanitari entre altres irregularitats, estaria incorrent en infraccions en matèria de protecció al consumidor.
Com pot constatar-se en el material gràfic de la investigació i a través de les declaracions d’Olga Posse, propietària de la granja Momotegui, s’incompleixen tot tipus de normatives higiènic-sanitàries i de l’eufemistic “benestar animal”.

Així mateix van documentar el sofriment dels animals sotmesos a l’alimentació forçada i matats estant completament conscients.

Igualdad Animal advoca per la creació d’un debat social per a la prohibició de la producció de foie gras a l’estat espanyol, igual com ja ha ocorregut en multitud de països de tot el món