Namíbia donarà Cuba un total de 146 animals salvatges que van ser capturats en un parc natural d’aquesta nació africana i que seran exposats en el zoològic de l’Havana, on romandran una vegada que arribin a l’illa.

L’operatiu ‘Arca de Noè II’ comprèn el trasllat de hienes tacades i marrons, lleons, lleopards, xacals de llom negre, guepards o chitas, linxs, porc espins, elefants, rinoceronts, estruços i guineus de Orella de Ratapinyada, entre d’altres, dels quals 51 són mascles i 95 femelles.

El primer grup d’exemplars serà traslladat el pròxim octubre en avions especials i, segons han assegurat els dos governs, el procés complirà amb el conveni de Comerç Internacional d’Espècies en Perill de l’ONU. El segon grup serà enviat al començament de 2013.

Els animals seran al Zoològic Nacional de l’Havana, el més gran de l’illa amb una extensió de 342 hectàrees i una tanca perimetral de 10,6 quilòmetres. La ministra namíbia de Medi Ambient i Turisme, Netumbo Nandi Ndaitwah, ha assegurat que es tracta d ‘”un regal per a Cuba”.

El diari oficial cubà ‘Juventud Rebelde’ informar a finals de juny que els animals van ser capturats amb l’objectiu de portar-los a aquesta nació caribenya. El donatiu de Namíbia ha estat valorat en uns 17 milions de dòlars (13,8 milions d’euros) i inclou a més equips de laboratori, medicaments, fusells per a la sedació dels animals ferotges i aliments per al seu procés d’adaptació.

“Capturem animals joves i seleccionem els que seran anestesiats”, va comentar el veterinari Mark Jago, segons cita l’agència cubana Prensa Latina.

Els ecologistes han criticat el conveni perquè va suposar la captura de desenes d’animals que vivien en llibertat al Parc Nacional de Waterberg de Namíbia per portar-los a un zoològic que ja té uns 800 exemplars en captivitat, informa ‘Diari de Cuba’ citant mitjans anglesos.

Font: Europa Press