L’organització de drets animals Igualdad Animal ha mostrat els cadàvers d’ànecs i oques enfront del Departament d’Agricultura, ramaderia i pesca a Barcelona, com a part de les accions que es deriven de la seva nova investigació en la qual posa al descobert a la indústria del foie gras a Catalunya.

Aquest treball s’emmarca dins d’una investigació més àmplia, a nivell estatal, que l’organització ha dut a terme durant un any i que anirà mostrant durant els pròxims mesos.

 

 

En aquesta investigació s’han detectat nombroses irregularitats de caràcter legal i la vulneració de les normatives per part d’aquesta indústria. Pel que l’organització demana que sigui la ciutadania la que acabi amb la demanda de productes procedents de l’explotació dels animals perquè no hagi, de facto, cap vulneració als Drets Animals.

Cada any, la indústria del foie priva de llibertat a més d’un milió d’ànecs a l’estat espanyol, animals que en llibertat podrien arribar a viure entre 10 i 15 anys, són matats per la indústria amb tot just 4 mesos d’edat.
 

Video de la presentació de la campanya: