El ple del Parlament Europeu ha advocat per una legislació a escala comunitària per protegir els animals de companyia i als que vaguen pels carrers.

L’Eurocambra ha aprovat una resolució presentada per la presidenta de la Comissió de Peticions del PE, la conservadora italiana Erminia Mazzoni, que demana crear un marc jurídic en favor d’aquests animals, a causa “del gran nombre de peticions de ciutadans de la UE” que recolzen la mesura.

La resolució indica que no existeix cap legislació europea en matèria de protecció d’animals de companyia i de carrer, tot i que es calcula que a la Unió Europea hi ha més de 100 milions d’animals de companyia.

A més, el text assenyala que no tots els estats membres han signat encara el Conveni europeu per a la protecció dels animals de companyia i els insta a ratificar aquest instrument.

Així mateix, recorda que tant les mascotes com els animals sense propietari “són víctimes de maltractament i actes cruels en molts països”, en particular al sud i l’est d’Europa.

Per això, demana a la Comissió Europea que proposi una normativa jurídica amb “disposicions relatives a la identificació i el registre dels animals” i “estratègies de gestió dels animals rodamons, inclosos els programes de vacunació i esterilització”.

A més, advoca per l’adopció de les mesures per promoure la tinença responsable d’animals i la prohibició tant de gosseres i refugis no autoritzats com del sacrifici d’animals sense prescripció mèdica.

La normativa, afegeix el text, hauria d’incloure així mateix “programes informatius i educatius en les escoles sobre el benestar dels animals” i “sancions rigoroses aplicables als estats membres que incompleixin les normes”.

Font: Elmundo.es