FAADA ha llançat la campanya Sos Dofins, en el dia internacional dels dofins en captivitat, amb la projecció d’un vídeo sobre aquesta problemàtica que, després de la seva presència a Barcelona, es traslladarà aquest dijous a València, el dissabte a Madrid i dilluns vinent a Màlaga.

L’objectiu d’aquesta campanya és informar del patiment de dofins i orques en captivitat i sol·licitar al govern que posi fi als espectacles de circ que realitzen amb ells als dofinaris de l’estat, per a això s’iniciarà una recollida de signatures dirigida al Ministeri de Medi ambient.

 

 

El vídeo divulgatiu, en el que han participat els artistes Macaco, Nathalie Seseña, Fernando Tejero, Marina Salas, Bigas Luna i Núria Gago, compte amb una entrevista a ex-ensinistrador de cetacis que s’oposa a la captivitat d’aquests animals i denúncia, entre altres aspectes, que el missatge educatiu dels espectacles dels dofinaris solament dedica aproximadament minut i mig a realitzar-se i que el 96% del temps que són exhibits al públic els dediquen a realitzar cabrioles antinaturals que no tenen res d’educatives ni de divulgatives.

Les entitats de Drets Animals asseguren que existeixen nombroses evidències científiques que demostren que els mamífers marins pateixen considerablement en captivitat al no poder satisfer les seves necessitats fisiològiques, el que els provoca estrès i agressivitat.

Espanya, amb 90 dofins i 6 orques, és el país europeu amb major nombre de dofinaris i de cetacis en captivitat.

 

Entrevista a l’ex-ensinistrador de l’orca Ulisses i dels dofins del Zoo de Barcelona i el delfinari de Oltremare (Itàlia) exposa el que hi ha “darrere del teló” en aquests centres:

 

Video íntegre de la campanya: