L’ajuntament de l’Hospitalet prohibirà la venda ambulant d’animals al mercat setmanal conegut com Los Pajaritos i ha començat una campanya informativa per recordar a les persones que participen que l’activitat és il · legal perquè no tenen llicència per vendre al carrer. Un cop superat el període informatiu, que no té un termini concret, la policia procedirà a multar els venedors.

El mercat dels Pajaritos és una de les tradicions més antigues del barri de La Florida de L’Hospitalet. A la plaça que rep el mateix nom s’organitza cada diumenge al matí un mercat ambulant, en una part del qual venen ocells, des canaris i caderneres fins a altres més exòtics.

 

 

“La iniciativa va néixer com un espai d’exposició d’ocells però actualment és un mercat, un espai per a la compra i venda d’aquests animals”, explica la portaveu de Libera!, Rosi Carro, que assegura que “és una activitat totalment il · legal perquè els venedors no tenen llicència per fer aquesta activitat “.

Carro denuncia a més que “en molts casos els animals estan amuntegats en les gàbies” i manté que “un diumenge al matí pot haver fins a 300 ocells a la venda en aquest espai, alguns compartint gàbia i al sol oa la intempèrie”. La portaveu de l’entitat insisteix que “es tracta d’una activitat delictiva perquè les persones que venen no tenen llicència per fer-ho, no fan factura, no declaren IVA …”.

Espai per a l’exhibició
L’ajuntament de l’Hospitalet reconeix la irregularitat del mercat i assegura que començarà accions per posar punt i final a aquesta venda il · legal. La responsable de Salut del consistori, Esther Piqueras, ha explicat que han contactat “amb les quatre entitats de criadors d’ocells que hi ha a la ciutat per recordar-los la normativa i demanar-los que la transmetin als seus associats, que no es poden vendre ocells”.

A més, l’ajuntament traslladarà aquesta informació a les persones que hi hagi al mercat els diumenges al matí. Transcorregut aquest període d’informació, el consistori donarà “ordre a la guàrdia urbana perquè intervingui si presència alguna activitat delictiva”, apunta Piqueras.

La responsable municipal apunta que l’ajuntament pretén convertir aquesta zona en un espai d’exhibició, com era en els seus orígens. En aquest sentit, la portaveu de Libera! apunta que “tampoc pot haver un espai d’exposició a qualsevol lloc, sinó que aquests estan regulats”.
Els representants de Libera! tenen previst reunir-se amb responsables municipals durant les properes setmanes per intentar solucionar la situació.

Font: La Vanguardia

Notícies relacionades:
El PACMA denuncia el mercat de L’Hospitalet
Nou tancament de mercat d’animals vius
Tanquen tres paradetes de venda d’animals vius
Prosperen dues denúncies de Libera!
Libera! denuncia els mercats ambulants
Campanya “Mercats Ètics”