El Partit Animalista -PACMA-, la Humane Society/Europa i CAS International han presentat més de 71.000 signatures contra el Toro de la Vega en el marc de la campanya “Trenca una llança”, iniciada el setembre de 2011 i que ha comptat amb el recolzament de persones anònimes de tot l’estat i famosos que s’han unit a trencar una llança a favor del toro i en contra del festeig.

Les tres organitzacions han presentat les signatures recollides al Delegat Territorial de Valladolid, Pablo Trillo Figueroa, per a mostrar el rebuig que genera aquest festeig en la població.

El Toro de la Vega, que se celebra cada any a la localitat de Tordesillas, suposa que centenars de persones, a peu i a cavall, persegueixin i clavin llances al toro fins que finalment és “descabellado” amb qualsevol instrument punxant.

Aquest festeig, que està catalogat com “Festa d’Interès Turístic Nacional” des de 1980, ha estat declarat per l’ajuntament de Tordesillas com “Patrimoni Cultural Immaterial” i el mateix consistori ha demanat a la UNESCO que recolzi aquesta denominació.

Video realitzat per PACMA: