El mes d’octubre de 2011 Libera! va comprovar, dins de la investigació de la campanya Mercats Ètics, que a l’Avinguda Torrent Gornal de l’Hospitalet de Llobregat, desenes de particulars es dedicaven a la venda il·legal d’ocells.

Documentaren com, taules de càmping, a terra, o a la paret, s’exposaven per a la venda, periquitos, canaris, i algunes espècies exòtiques, amb el risc de fuga i l’impacte en el medi de les espècies autòctones que això implica . A més de la infracció greu que suposa la venda d’animals fora de les fires autoritzades, van poder demostrar, d’una banda, que els venedors no tenien llicència municipal per a la venda d’animals i, d’altra, que no acrediten la tinença dels animals venuts, ni la seva procedència o nucli zoològic. Sense oblidar que els animals es troben amuntegats en gàbies a ple sol i sense aigua cada diumenge al matí, el que implica una vulneració evident de la normativa sobre les mesures higienico-sanitàries.

 

 

A través de la denúncia presentada sobre aquesta activitat il·legal, que és recolzada per un organitzat entramat de caçadors furtius, intermediaris, venedors i clients, Libera! va posar de manifest el greu impacte ambiental d’aquest trànsit consentit d’animals, ja que aquests són capturats del seu hàbitat natural per a ser venuts per particulars.

Avui 7 de juny han rebut resposta positiva de l’ajuntament d’aquesta localitat on s’informa que, en primer lloc, el consistori ha realitzat inspeccions on ha pogut comprovar els fets, en segon lloc, ha mantingut reunions amb la Guàrdia Urbana, així com s’ha informat els Mossos d’Esquadra sobre la il·lícita venda d’animals, en tercer lloc, s’han realitzat una sèrie de reunions amb les Societats Ocellaires de la ciutat informant-los de la normativa reguladora, demanant-los col·laboració per acabar amb aquest tràfic d’ocells . Finalment, l’ajuntament comunica que estan en ple procés de coordinació perquè es realitzin les actuacions necessàries perquè el mercat de “Los Pajaritos” compleixi amb la legalitat.

Des de Libera! seguiran amb detall aquest procés de reconversió i agraeixen a Sra M. Dolors Fernández i Bosch, Tinent Alcalde de Benestar i Famílies, el seu compromís pel compliment de la normativa vigent.

També agraeixen novament el treball dels voluntaris i activistes que han donat recolzament a la campanya, així com la col·laboració de la TVAnimalista, la Comissió de Protecció dels animals de l’ICAB, i APAEC.

Font: Libera!

Notícies relacionades:
El PACMA denuncia el mercat de L’Hospitalet
Nou tancament de mercat d’animals vius
Tanquen tres paradetes de venda d’animals vius
Prosperen dues denúncies de Libera!
Libera! denuncia els mercats ambulants
Campanya “Mercats Ètics”