La Fundació MONA acull, des del passat 14 de maig, a la Coco i la Bea, dues ximpanzés que vivien a la finca d’un particular i que ara gaudiran d’una vida més naturalitzada gràcies a la col·laboració de FAADA i aquesta fundació.

El trasllat va tenir lloc sense incidents i ara s’estan acostumant a la seva nova vida que, durant els primers dies de la seva estada en MONA van transcórrer plens de novetats per a elles. La Coco i la Bea s’estan habituant a la seva instal·lació interior i a les gàbies en associació, i en breu coneixeran als ximpanzés que seran la seva nova família.

 

 

Bea s’està adaptant perfectament, dóna mostres d’estar de molt bon humor i saluda amb moltes vocalitzacions d’alegria a cada nou cuidador que coneix. Coco és molt més desconfiada i, tot i que encara no ha mostrat la seva personalitat en el nou ambient, sembla que és molt astuta.

Les dues ximpanzés podran tornar a retrobar-se amb el seu vell conegut Tom, que ja va ser traslladat a les instal·lacions de MONA fa un any.

Bea, Coco i Tom pertanyien legalment a un propietari humà que els va adquirir a les Rambles de Barcelona i d’un circ fa molts anys i, a pesar de posseir els permisos per a tenir legalment a aquests animals en gàbies al jardí de la seva casa i després de reunir-se durant més de 1 any amb experts en fauna salvatge de FAADA, finalment va accedir a cedir-los a la fundació MONA pensant en el benestar dels primats.

Les lleis de l’estat espanyol encara permeten la possessió d’animals com si fossin objectes, tant si són domesticats com si estan en perill d’extinció, o són potencialment perillosos, extremadament socials i intel·ligents, com els ximpanzés. Aquesta permissivitat legal afecta als animals que són posseïts pels humans que tant poden ser el que es coneix com a “col·leccionistes”, com propietaris de circs o ensinistradors que els utilitzen per a programes televisius i altres finalitats, convertint als animals, una vegada més, en recursos per a fins humans.