“Estat de Setge” és un viatge pel món de l’esclavitud i de la mort, la demència, la solitud i la desesperança. El fil conductor del projecte és la por, la profunda por a la llibertat que caracteritza al ser humà, tancat en histèrics escenaris de pobresa moral, filats, murs, absurdes jornades de treball, submissió, mesquinesa, rols o costums, i que obliga a patir a la resta de les espècies.

La societat humana és un constant setge, una ingerència massiva, unidireccional i tremendament eficaç contra qualsevol vestigi de lliure albir. L’ésser humà és un animal naturalment feixista, naturalment covard i naturalment esclau, davant aquest fet de consciència i davant la ineptitud de modificar-lo, la tendència social és autoreprimirse i incloure en aquesta marginació a totes les espècies animals, que no coneixen el mal. Sense compassió, sense pietat, sense motius, res escaparà de la falta de bondat de la nostra espècie, de la falta d’harmonia, del trencament amb el bosc.

 

 

Rodat a Espanya i Polònia, muntat a Polònia i amb la música de X-NaVI:et, ¨Estat de Setge¨és un projecte Creative Commons que ens acosta un centímetre a l’holocaust del especisme, i a com l’ésser humà, feliç amb les seves cadenes, les investeix a les innocents.

Animals tancats en concorregudes avingudes, en gàbies, en factories de carn, animals que es desplacen de cap lloc cap a cap lloc, cadàvers d’animals exhibits pornogràficament en aparadors, animals entretinguts en bagatel·les, malbaratant les seves vides, devorant-se, incapaces de satisfer-se i d’acabar de nodrir la seva frustració.

Estat de setge, llei marcial, assetjament i enderrocament,… no podem anomenar-la guerra, no existeix cap guerra en marxa contra la naturalesa i les seves criatures, sinó simplement un atac, una violació a escala apocalíptica. La major envergadura de la paraula DESTRUCCIÓ, disfressada de vida quotidiana.
Xavier Bayle
 

Entrevista a Xavier Bayle:

 

 
Música careta: cetic