Conrad Enseñat, conservador de mamífers i veterinari del zoo, ha presentat als mitjans de comunicació a la Bully, la nova elefanta que s’incorpora a la col·lecció de paquiderms a Barcelona, afirmant que Bully està tranquil·la i entrenada per a la seva transferència d’un lloc a un altre.

Per a habituar-les no existeix un protocol, ja que les fases d’introducció s’han de seguir segons les reaccions de les elefantes i les interaccions entre elles.

 

 

El zoo pretén tenir un grup d’elefants reproductors, a pesar de les informacions d’experts científics que afirmen les poquíssimes possibilitats que això sigui factible amb aquestes tres femelles, per l’edat que tenen i la que tindran quan un suposat nou projecte de zoo sigui una realitat. Els experts també veuen poc viable aquest projecte reproductor pel fet que la seva gestació és la més llarga de tots els animals terrestres, durant 22 mesos i tenint només una cria per embaràs, degut a l’edat que tenen i la seva esperança de vida i pel fet de no haver estat mares anteriorment, ja que l’edat d’apariar comença als 14 anys en llibertat, sent muntades per mascles adults, d’entre 40 i 50 anys, doncs elles trien als elefants més grans dels seus grups, formats per prop de 20 individus.

Segons Enseñat les elefantes estan bé i poden controlar el seu estat de salut gràcies a la tècnica d’“estracció voluntària de sang”. Per a mostrar l’estat d’adaptació de l’elefanta al nou recinte on serà reclosa han mostrat a Bully mentre menjava.

Mentre la Bully era presentada a la premsa, el polític de Unitat per Barcelona, biòleg i responsable del Zoo de Barcelona durant quatre anys, Jordi Portabella, ha enviat una nota de premsa en la qual demana un dictamen avalat per la comunitat científica internacional per a determinar la conveniència de continuar ampliant la col·lecció de grans mamífers del zoo. Portabella considera un desencert ampliar la col·lecció d’elefants en les instal·lacions actuals del zoològic de Barcelona i cita les opinions en el mateix sentit d’experts de prestigi internacional.
Unitat per Barcelona defensa que el parc barceloní redueixi dràsticament el nombre d’espècies que manté, que actualment és de 138, i ampliï l’espai disponible per a la resta d’animals per a “situar el zoo com referent conservacionista”.

Les organitzacions de Drets Animals segueixen demanant la transferència dels animals a santuaris i el tancament dels zoos.

Foto: BSM