Notícies — 16 maig 2012
El soterrani del zoo de Barcelona

L’Associació Animalista Libera! i la Fundació Franz Weber han revelat les imatges de les instal·lacions interiors situades al subsòl del zoo de Barcelona davant els mitjans de comunicació.

En aquestes imatges es pot comprovar que l’engabiament dels animals al zoo, si ja és terrible en la part que s’exposa al públic, és una autèntica presó a la zona que no es mostra ni s’ha permès visitar per especialistes científics com la Doctora Joyce Poole a petició de Libera!
Aquesta zona de masmorres és la que acull als animals que malviuen al zoo durant la major part del dia, superant fins i tot 15 hores de reclusió en elles. Les gàbies situades al subsòl són fredes, humides, fosques i presenten com a zones per al descans algunes estructures metàl·liques corroïdes per l’òxid que pretenen ser lliteres.

 

 

Els animals romanen en aquests soterranis la major part de la seva vida; això és així perquè només surten a les instal·lacions exteriors quan el zoo està obert al públic, encara que alguns animals poden ser exhibits només a la tarda o al matí. Fins i tot n’hi ha que no surten mai i altres individus als quals van alternant per a sortir a l’exterior. A l’hivern els animals passen tancats al soterrani unes 17 hores. Amb l’horari d’estiu, el mínim d’hores en les quals són tancats en aquests soterranis és de 15 .

Alguns dels animals que han estat filmats en aquestes gàbies del soterrani, mai han estat vistos a l’exterior i es desconeix si encara segueixen amb vida.
En les imatges, que han arribat a les mans de Libera! en un sobre anònim, es pot observar l’existència d’una cria de tapir amb un problema a un dels ulls a la qual mai s’ha vist a l’aire lliure, pel que segurament mai haurà vist la llum del sol, i de la qual es desconeix si encara segueix amb vida.
També s’observa un jaguar cec que mostra estrès als estímuls auditius i que tampoc ha estat vist a l’exterior i un ós que es resisteix a entrar al soterrani a pesar de l’hàbit forçat a residir la major part de la seva vida allí

També s’observa com es molesta als óssos amb pals o escombres perquè els dopen amb diazepan i tracten d’espavilar-los una mica abans que surtin a l’exhibició exterior, encara que presenten símptomes clars d’estar patint les conseqüències d’aquest estat de drogoaddicció per la gran quantitat d’escuma que surt de la seva boca, els moviments maldestres i la no reacció a aquests estímuls.

Les girafes són ficades en gàbies en les quals no poden pràcticament moure’s i a les quals, a pesar de l’hàbit que haurien de tenir pel temps que duen tancades en captivitat, es neguen repetidament a entrar.

Les imatges obtingudes mostren a hienes dormint en gàbies com les quals es poden veure a les gosseres, els antics dormitoris de les elefantes que encara no s’han clausurat, mandrils i diversos primats en gàbies llardoses i absolutament inadequades que incomplirien qualsevol mesura de salubritat si fossin revisades per experts científics i no es basessin, exclusivament, en l’assessorament de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, de la qual fins i tot es pot llegir en la seva pàgina web alguns protocols per a mantenir als animals drogats per a poder ser exposats al públic o per a ser habituats a la reclusió amb altres animals.

Mentre això passa lluny de les mirades dels visitants, el zoo i l’Ajuntament intenten manipular a l’opinió pública parlant de “naturalitzar” les instal·lacions exteriors, posant decoració de cartró-pedra i plàstic, quan a través d’aquestes imatges es pot comprovar que la veritable situació dels animals captius allí està molt lluny de qualsevol concepte que els sigui natural a ells. Igualment, l’únic concepte d’educació o pedagogia possible que fa el zoo és el de ser expert en intentar ocultar que, els animals, no poden viure aquesta captivitat pel mer fet de ser productes d’exhibició per a un suposat prestigi de Barcelona que es va declarar “ciutat amiga dels animals” el 2004. El cost de la decoració dels espais exteriors s’elevarà, segons els representants de l’ajuntament, a 25 milions d’euros.

Les imatges captades al subsòl mostren que el zoo de Barcelona, igual que la resta dels zoos, és un altre negoci fraudulent d’ús i maltractament dels animals mentre que oculta la veritat als que aporten els seus diners a les taquilles, com ara que alguns dels animals exhibits van ser capturats en llibertat.

Des de Libera i Fundació Franz Weber presentaran la denúncia corresponent davant la Comissió de Medi ambient del Parlament Europeu a Brussel·les i demanen la dimissió del director del zoo, Miquel Trepat, i del cap de veterinaris, Hugo Fernández, conegut en el món dels defensors dels Drets Animals per afirmar que els animals, no humans, no senten emocions.

Artículos relacionados

Compartir

About Author

admin

Comentarios

 1. La verdad es que esto es más que lamentable, es muy notable que el tipo que graba el vídeo si hace lo que hace es porque le pagan por ello y no está nada de acuerdo con ello, pero no hay que ver lo que pasa para darse cuenta y hacer que se den cuenta que si eso existe es porque gente como muchos de los que comentaron pasan su buen rato llevando la familia al ZOO, pero no se dan cuenta que también al hacer eso le enseñan a sus hijos lo crueles que podemos llegar a ser los humanos, hay que pensar un poco más y ver que si esto sigue es porque se lucran por nosotros, DEJEN DE IR A LOS ZOO! hay mil cosas para que uno pueda pasarlo bien, en particular yo soy de Uruguay, he vivido 3 meses en España y estuve a punto de ir a ese ZOO y la verdad es que ya no quiero ni estar en la puerta de entrada, en esos 3 meses que viví en España conocí muchísimos lugares que hasta gratis son y deslumbran de belleza, lo que le falta a la gente es aprender a valorar lugares y momentos, no tienen porque encontrar divertido ni agradable el encierro de unos animales los cuales sufren muchísimo porque se les da la santisima gana de pagar por ello.

 2. El vídeo en Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=_AZfZPQWygk

  NO a los zoológicos.

 3. Por favor traducir este vídeo para que pueda ser difundida toda la información fuera de Cataluña también.

  Es muy importante su difusión para poder frenar estas prácticas en Europa.

  Mil gracias por difundir todas estas imágenes, hay que tener una difusión constante y a idiomas donde no queden estancados en una sola comunidad autónoma sino exportarlas y que todo el mundo sepa que cuando visiten el Zoo de Barcelona, sepan lo que ocurre realmente en su interior para concienciar.

 4. Desconeixia tot aixo i penso que es una salvatgade, com pot ser que permetin fer aixo als animals, haurien de fer alguna cosa, no es normal que els tinguin patint d aquesta manera, es inhuma. Ara que ha sortit a la llum desitjo que es poguir fer alguna cosa i que pobrets akets animals deixin de patir. El ser huma cada vegada amb sorprend mes.
  Mai podre entendre com una persona pot veura com pateix un animal o una persona i no fa res per remediar ho, sempre pensava que la gent era bona pero aixo ho pensava quand era petita , ara os aseguro que cada dia flipo mes amb el comportament huma i lo dolent que pot arribar a ser.

 5. Desconeixia tot aixo i penso que es una salvatgade, com pot ser que permetin fer aixo als animals, haurien de fer alguna cosa, no es normal que els tinguin patint d aquesta manera, es inhuma. Ara que ha sortit a la llum desitjo que es poguir fer alguna cosa i que pobrets akets animals deixin de patir. El ser huma cada vegada amb sorprend mes.

 6. Desconeixia tot aixo i penso que es una salvatgade, com pot ser que permetin fer aixo als animals, haurien de fer alguna cosa, no es normal que els tinguin patint d aquesta manera, es inhuma. Ara que ha sortit a la llum desitjo que es poguir fer alguna cosa i que pobrets akets animals deixin de patir.

 7. NO A LOS ZOOS!!! NO A LOA DELFINARIOS!! NO A LOS ANIMALES EN CAUTIVIDAD.!!!

 8. Todo lo que deciis me parece muy bién, pero alguien ha pensado en que va a pasar con esos animales que viven en el zoo si lo cierran? No pueden devolverlos a su habitat, pues llevan tantos años encerrados y siendo alimentados pos los humanos que no van a saber valerse por si mismos y en libertad durarían dos días… Suponeros que se consigue la clausura del zoo, veo dos posibles salidas para los animales, la eutanasia o llevarlos a otro zoo en el que van a seguir viviendo igual… A veces es peor el remedio que la enfermedad… Se puede cerrar un zoo, pero siguen habiendo miles repartidos por el planeta y seguro que en peores condiciones.

 9. Ei pero on eu vist les fotografdies? jo no les puc veure, algu em pot enviar un link siusplau?

 10. Ei pero jo no puc veure les fotografies!! algu em pot enviar un link?

 11. Aqui hay “gato encerrado”, tanto dramatismo a unas imagenes para mi son bastante correctas para los animales(no hay acinacion como en las perreras, ni suciedad excesiva) e incorrectas por parte de la persona que va incitando a los animalitos con el palo y la escoba, a mas tanta insistencia en pedir dimisiones, a mas excesivo dramatismo, parece un informativo de tele 5, tenemos cosas mucho mas dramaticas relacionadas con los animales a nuestro alrededor, intuyo cosas extrañas e intereses en este video, mirad por la red y vereis cosas millones de veces mas graves, mirad alrededor nuestro y veremos maltrato a nuestras mascotas, cria ilegal de cachorros para caprichosos que se cansan en 4 dias, criadores de pajaros que matan las hembras que no crian, los machos viejos y las crias que no les interesan, perros abandonados fines de semana o semanas enteras en balcones o pìsos cuando sus amos estan de vacacaciones, que queremos que los animales del zoo esten expuestos a la intemperie durante las 24 h ? los pobres animales estan mejor en los sotanos lejos de los humanos, que en una suite del zoo a la que podamos acceder los llamados “animales racionales”, que les tiramos latas vacias, botellas y tierra en los ojos.

  • Que hay cosas peores ya lo sabemos, no nos descubras la sopa de ajo, date una vuelta por esta página. Eso no quita que sea injusto tener los animales en prisiones que son los zoos y mazmorras que son los sótanos.

   Que a ti te parezca bien me parece perfecto, decora tu casa así y tira la llave por el WC, aún así no me vas a dar pena por cutre y mugrienta que sea tu mazmorra porque tú lo has escogido, ellos no. Esa es la clave.

   Los animales no han escogido que los hayan sacado de su hábitat o que los hayan obligado a criar en circos, zoos o demás, eso les provoca stress, ansiedad,… la prueba es que viven muchos menos años que si estuvieran en la naturaleza. Se arrancan las plumas, tienen comportamientos destructivos, compulsivos por no poder satisfacer sus necesidades más básicas. Todo para que gente como tú vea lo bonito que es tener un fantasma de elefante en el centro de Barcelona.

   • Estoy completamente de acuerdo contigo….pero entonces, porque no se lucha porque se eliminen los zoos de todas las grandes urbes?. A mas, quiero resaltarte de mi publicacion, que lo que intuyo en este video es manipulacion, intereses y maltrato por parte de la persona que lo ha grabado, esto no lo ves??, pues vuelvete a mirar el video y analiza con mas entretenimiento porque a veces solo vemos lo que nos quieren hacer ver y somos incapaces de ver mas alla.

  • Los animales en su habitat natural viven toda su vida a la intemperie.

 12. Hay que decir con mucha fuerza no a la crueldad gratuita con los animales, no al comercio de animales, la voz, la palabra, de los que amamos a los animales se ha de unir hasta formar un caudaloso rio que sin ser violento en su cauce, si sea lo suficiente bravo para exigir y proteger el derecho de los animales

  • Cruel es la persona que va dando con el palito y la escoba a los animales.

   • Cruel es tenerlos en mazmorras, ponte en su lugar y piensa si te gustaría que alguien más inteligente te tuviese en exhibición para admirar lo curioso que eres.

    • Si hablamos de crueldad, yo la tengo a la puerta de mi casa, fijate, tengo una tienda de animales que exibe 8 cachoritos detras de los crsitales, los cuales no paran de llorar y darse golpes con el cristal, mientras la gente se rie, el mundo esta lleno de crueldades….pero insisto, este video anonimo es un montaje para fastidiar a alguien, me da pena que os creais todo lo que se os muestra ante vuestros ojos y no esteis viendo algo que a mi me irrita, y es que la persona anomima que gravó este video es la misma que arremete contra los animales,con el palo y la escoba, deberiamos comenzar por denuciar a este sujeto.

     • deberías denunciar la tienda que tienes delante de casa si vives en catalunya ya que aqui está prohibido exhibir animales en escaparates.
      por otro lado creo que lo que pasa es que la persona que graba es trabajador del zoo y espavilar a los animales drogados con la escoba o palos dándoles golpes es su trabajo y está claro que no les gusta porque lo graba y lo envía a una asociación animalista. lo más grave no es que tenga que espavilarlos sino que estén drogados y las condiciones penosas en las que pasan la mayor parte de su triste vida.
      salut!

 13. Me sorprende que esta asociación teóricamente “seria” se haya decidido por dar credibilidad a esas imágenes sin siquiera contrastarlas, y también que les hayan puesto la “voz” que a ellos les ha parecido. Por ejemplo: que el felino ciego “se estresa ante estímulos sonoros”… Pues no me extraña, la verdad, si es ciego… pero decirlo así queda más sensacionalista y tremendista.

  Otra “manipulación” dirigida a la opinión sensible de los que puedan leer esta noticia: “la primera vez que un director del zoo no es veterinario, ni etólogo, etc…” Pues NO es cierto, hace MUCHOS AÑOS que no hay un director con esas características en el zoo, pero claro, si lo que se quiere es pedir la dimisión del actual director, pues mucho mejor así…

  No estoy a favor de los zoológicos, pero sí de las cosas bien hechas y de la información veraz.

  • Totalmente de acuerdo contigo..

  • Los animalistas de las asociaciones que tienen campañas en contra del zoo lo conocen palmo a palmo y saben reconocer los animales. También hay elementos comunes en el interior del zoo y en el exterior.

 14. 1º) Desactivar los zoológicos, enviar los animales a sus lugares naturales, y crear centros educativos en las instalaciones existentes.
  2º) Desterrar las corridas de toros.
  3º) Prohibir los safaris con “cazadores depredadores”, y que se realicen custodiados por guardias armados para proteger: 1º) A los animales, y a los turistas.

 15. Em sembla penos!!! que els animals visquin en aquestes instal·lacions

 16. Movilitzacio inmediata!!! Els animals no s’ho mereixen!!, els responsables a les gabies I sense menjar ni aigua!, que pateixin! Es una noticia prou greu com per no buscar culpables!

 17. Movilitzacio inmediata!!!. Ens sentim enganyats!!Els animals no s’ho mereixen!tots els responsables del zoo a les gavies a pa i aigua I que pateixin!!

 18. Tot això fa molta pena.. els zoologics són cementiris d’animals a termini.
  He iniciat una campanya de firmes per aturar el delfinari exterior que es vol construir al zoo de Barcelona. Si estàs d’acord mb aquesta petició pot signar aquí:
  http://www.change.org/es/peticiones/al-alcalde-barcelona-espa%C3%B1a-xavier-trias-parar-el-proyecto-de-creaci%C3%B3n-de-un-delfinario-exterior-en-el-zoo

  Moltes gràcies!

 19. qui es la noia que parla en la conferencia?

  • Alejandra García de Libera! i la Fundació Franz Weber

 20. realamente ganan suficiente dinero para poder tener eso en condiciones,…realmete vergonzaso por quienes permiten eso,y penoso por los pobres animales….deberian ser mas duros!!!!!!

 21. Però això que representa? com podeu permetre aquestes burrades? no s’ha suposa que s’encarguen dels animals ? com podeu fer aquestes coses! i en aquestes males condicions…

 22. La solución es sin duda dejar de ir al zoo y no darle ningún beneficio a este negocio tan terrible. Los animales también tienen derechos como seres vivos que son, así que basta ya con la crueldad!

 23. Totalmente de acuerdo en cerrar el Zoo. Portabella propuso hacer un zoo virtual, buena idea.
  Pero, y sin querer desmerecer nada, me jode bastante oír gritos de “libertad para los animales del zoo”, cuando la manera como los humanos tratan a todos los animales del mundo es vergonzosa. El otro dia ví ‘la cueva’. Muy bien, pero tanto dramatismo para qué? es que son los unicos los delfines los que pillan por ahí? esto es una dominación sin piedad. Los animales que seran para comer viven, la mayoria, en peores condiciones que los del zoo. Los sufrimientos de la experimentación… etc etc
  Para cuando el cambio de consciencia?
  Salud y libertad

 24. Según que personas que se denominan humanas, parece que hayan vendido su alma al demonio, por dinero
  porque si no, no actuarian asi con los pobres animales,ni con las demás personas que no tienen tanto
  actuan por egoismo y para enriquecerse, con la desgracia de los demás es una pena.a ellos los tendrian que encerrar asi, y que haya alguien con un cargo importante que diga que los animales no tienen sentimientos
  Vamos, es para cagarse en su boca no soy una persona violenta ni siquiera me gusta matar una mosca pero estas cosas me indignan
  Una vez lei un libro, que se titulaba”las voces del desierto”de unos aborigenes australianos si hubierais leido con que respeto trataban la naturaleza y a los animales. A todos estos energumenos los tendrian que enseñar esta gente que en teoria no tienen nada pero tenemos mucho que aprender de ellos
  Todo lo que hay en el mundo sirve para algo, y pobres de nosotros que cualquier cosa que no nos gusta o nos estorba ya lo quitamos de en medio. cosa que puede ser necesaria para otra vez .en fin que a estos paletos no les iba a dar ni agua a ver si camviaban de opinion porque son tan malos que todo les sale bien

 25. insisto hay que pedir #dimisionzoobarcelona

  • Fills de puta, aixó kom kedará? Akesta gent ke permet aixó no mereix un altre kosa ke presó i la destitució inmediata! Prou presos de animals!

 26. Hola a tots. Com una imatge val més que mil paraules us convido a fer el que jo he fet, que és el següent: veure les imatges sense veu, centrant-me en les imatges on surten animals, i aixó són les conclusions que en trec.

  – He vist unes hienes dormint sobre palla en unes gàbies, suposo q les hienes són perilloses, per aixó les gàbies, perque no s’escapin, potser dormen allà perque per la nit, com tothom fa , un es sol recollir a un lloc més còmode, calent etc que no pas el carrer (són africanes i d’allà on vènen deu fer més caloreta, no?).

  – Després he vist un ós, a una gàbia amb restes de menjar pel terra, el qual és emprenyat repetidament per la persona que grava el video.
  ( Molt valent per part seva !!!)

  – He vist la foto d’un porquet d’aquests africants, en una altra gàbia.

  – La foto d’un elefant en un recinte fosc .

  – La foto d’un cangur en un recinte, amb menjar pel terra i una llum intensa al darrera que en fa pensar que entra per una porta que comunica amb l’aire lliure.

  – Un Tapir amb un ull fotut, en un recinte.( suposo que com té l’ull malament millor tenir-lo en observació?, no sé, com fem els humans amb els nostres malalts ) Algún cop he vist veterinaris a tv3 i s’assembla a un procediment dels que ensenyen, aillament, gàbies etc..

  – Després he vist un felí cec, que reacciona als estímuls auditius que provoca la persona que grava el video (suposo que reacciona a aquests estímuls perque no s’hi veu, dic jo, no?) el felí és dins una gàbia perque suposo que sino pot tindre algún contratemps important si campa lliurement, clar, és cec.

  – Veiem tres girafes, en una mena d’estables, adequats a la seva forma, amb llum i amb menjar.

  – Després uns micos en gàbies, amb menjar, fins hi tot alguns estan menjant, sino menjessin em preocuparia.

  – Veig una senyora parlant, també.

  Personalment crec que els zoos son institucions a extinguir, només tènen alguna justificació per motius pedagògics i conservacionistes
  ( fer conèixer els animals, fer que la gent estimi els animals i aixó fa que la gent agafi consciència i agafi una actitut conservacionista), fora d’aixó és fer patir a aquests una existència que no és l’optima per a ells, (el seu lloc és la natura). Penso el mateix de tots els animals dits de companyia, trucatges genètics, la majoria, creats per a ús dels humans mancats de relacions socials sólides, lligats als seus “amos” (la paraula ho diu tot) per dependències alimentícies o de submissió jerarquica (en el cas dels gossos). Si fossin feliços amb els seus “amos” no veuriem a les xarxes socials ni pels carrer tants anuncis d’animalets” perduts” (jo diria autoalliberats). I per finalitzar voldria exposar els meus dubtes al voltant de l’intent d’humanitzar les reaccions animals, utilitzem sentiments humans per als animals, no si us plau , no són feliços, ni estàn tristos ni res d’aixó, si hi ha menjar, condicions ambientals correctes i possibilitats de reproduir-se, frueixen d’una existència d’acord amb les màximes de conservació individual i de la seva propia espècie, vaja, com nosaltres que amb el pas del temps ho hem envoltat d’emocions per donar-li més vidilla.

  • Tens tota la rao del mon, lo mes greu de tot el video es l`animal racional (jj), que va empeitant als pobres animals.

 27. Miquel Trepat a la jaula YA!!!!SINVERGÜENZA!!!

 28. Em pregunto perquè un lloc com un zoològic, on clarament hi ha animals que mereixen ser tractats amb decència (encara que sigui una mínima decència) no estàn obligats a rebre revisions periòdiques, encara que sigui per assegurar la salut dels animals. Ja no estem parlant de si un animal ha d’estar o no tancat en una p* gàvia durant tota la seva p* vida (no obriré un debat tant extens, encara que estic totalment en contra d’aquests espais que diuen ser EDUCATIUS), parlem de mínimes atencions per la seva salut, ja que els tenen tancats almenys que els hi cedeixin una mica de respecte. Ja m’imaginava que les instal·lacions de “portes endins” del zoològic no eren per ballar sardanes, però això em supera gent.

 29. Por el vídeo y demás, creo que la labor y el propósito de esta noticia es bueno, pero como soy asturiano no me he enterado de nada. Estaba bien que, para esta clase de cosas que se escapan más allá del ámbito político, de fronteras y de piruladas varias, lo pusierais en un idioma con el que todos pudiéramos enterarnos y así de paso compartirlo.
  Gracias.

  • ¿¿Inglés te va bien?? Anda zooquete, arriba a la derecha encontrarás tu versión en castellano.

 30. Por que estos animales no viven a fuera en las instalaciones ??? Por que se les da diazepan a los animales ? Por que si los tienen en estas condiciones y quieres gastar 25,000,00 euros si no hay dinero y solo son para arreglar lo expuesto cara al publico??? tenemos en Barcelona otro alcalde que se embolsa todo en su casa y lo que quiere es tapar bien la basura de su trabajo, soy de Barcelona y prefiero quedarme sin zoo y devolver a estos animales a su abita que no tenerlos aquí y mal tratarlos entre todos , por que la culpa es tan bien en parte nuestra , partir de ahora, ( ya sabemos lo que hay! ASÍ QUE NEGUÉMONOS A IR AL ZOO) . hagamos esta fuerza de cadena por estos animales que tan bien tienen derecho a vivir bien en su casa y no para capricho nuestro y turismo atraído para ver miserias que le hace nuestro querido alcalde al saber el caso a estos animales .

 31. vale si, 10 minuts de video que estan de puta mare pero aqui ningú respon la pregunta mes evident. Per que els animals dormen al soterrani i no als seus llocs d’exhibició?

 32. LIBERENLOS YA!!!!! DENUNCIEN DONDE HAGA FALTA,realmente es muy triste ver como los tienen despues de todo el dinero que les sacan exibiendolos,encima los drogan por favor no vayan a los zoologicos ,no enriquescamos a la gente explotando los animales de esa manera,solo siento ganas de llorar al ver su triste vida,alsemos nuestras voces no podemos dejarlos alli.

 33. He firmado la petición de dimisión como única propuesta que yo conozca como primer paso a lo que considero debiéramos replantearnos como es el zoo en sí mismo.
  La atención especial que pudieran necesitar animales con problemas por diversas circunstancias es el único concepto que entiendo, debiera posibilitar la existencia de lugares para animales en circunstancias especiales y jamás ESCLAVIZARLOS.

 34. Cambiar de presidente y de director jefe de veterinarios no es la solución. Hay que cortarlo de más abajo, de raíz, prohibir los zoológicos, almenos en Catalunya. No prohibieron los toros? Esto es prácticamente igual, una tortura para los pobres animales por el simple hecho de ser una atracción. Que la gente se conciencie y no vaya al zoo, entre todos podemos hundir el negocio. LIBERTAD PARA LOS ANIMALES!!!!!!!

 35. No creo que hacer dimitir al veterinario y al director sea la solución. Con eso sólo se conseguirá blanquear el zoológico y que la gente siga sintiéndose cómoda yendo a visitarlo.

 36. He creado un hashtag llamado #DimisionZooBarcelona para apoyar la causa en twiter, así compartimos la web para que todo el mundo lo pueda ver, os animo a todos a hacer lo mismo. #dimisionzoobarcelona

 37. eso forma parte del lado oscuro de este planeta Tierra, que nunca conoceremos sino es gracias a personas como “Liberal”

 38. Ya firmé.

  Solo a nosotros, la raza humana se nos ocurre encerrar a otro ser vivo para nuestro entretenimiento!!!!!!!!

  • Bueno nos hacemos llamar civilizados y por eso nos diferenciamos de los animales salvajes y de las fieras

 39. podriais ponerlo en castellano para llegar a un mayor numero de gente

  • hola carlos,
   la pàgina TVAnimalista.com está en catalán y castellano, solo tienes que escoger la opción al princio de la pàgina en “ESP”
   saludos!

  • Si, lo acabo de leer en Venezuela y está en castellano.-

  • Arriba a la derecha puedes escoger idioma.

 40. Magnífica la labor que habéis hecho chicos/as!! Ahora, a por la dimisión de los energúmenos que se embolsan miles de € con el sufrimiento de estos animales. Firmen la petición https://www.change.org/es/peticiones/dimisión-del-director-y-del-veterinario-jefe-del-zoo-de-barcelona

 41. Lo que no entiendo es cómo han conseguido esas imágenes si no dejan acceder a esa zona…

  • Hola Ruben, en la noticia dice que Libera! recibió un sobre anónimo con estas filmaciones. Es evidente que algunas personas sí acceden a esas zonas, aunque no permitan el acceso a expertos en comportamiento animal, activistas ni a visitantes del zoo.

  • se llama cámara oculta

Deixa un comentari