La directora i un activista de la organització en defensa dels animals, AnimaNaturalis, han estat agredits a Alcanar als 10 minuts de començar el primer bou capllaçat, quan l’activista que portava càmera de vídeo per enregistrar possibles infraccions i casos de maltractament a l’animal, ha estat copejat i tirat al terra per trencar-li la càmera. El mateix agressor també ha copejat a Aïda Gascón, directora d’AnimaNaturalis a Espanya, arraconant-la contra la paret fins fer-la caure al terra.

 

 

“Com a mínim 3 persones ens han amenaçat i exigit que deixéssim d’enregistrar, i dues d’aquestes persones formaven part de la comissió taurina o de la penya que organitzava aquest festeig en concret. També hem rebut constants amenaces, increpacions, ens han escopit i llançat objectes” explica Aïda Gascón, directora de la organització i portaveu de la campanya per abolir els correbous a Catalunya. “És una vergonya que els organitzadors hagin permès aquesta situació. Si tan els hi molesta que ho enregistrem és perquè alguna cosa tenen per amagar. Seguirem enregistrant sempre que puguem. Som pacífics i mai respondrem a aquestes provocacions i agressions. El que desitgem és el benestar de l’animal i tenir proves”.

Al vídeo s’escolta a una senyora que constantment demandava als activistes que no gravessin: “Les coses dolentes no les graveu, que us pegaran. Graveu només les coses bones, o sinó us pegaran

Els organitzadors de la penya taurina Tradició Canareva han provat d’impedir que l’agressor seguís exercint violencia cap als activistes, per això Aïda Gascón només ha patit un cop a l’espatlla després de ser empesa contra la paret amb un cop de puny. L’activista que enregistrava am la càmara ha rebut un cop de puny al cap i s’ha fet una ferida al genoll al caure a terra en l’impacte.

Quant a possibles infraccions, Aïda Gascón assegura que hi havia molts menors de 14 anys. Segons l’article 13 de la llei 34/2010, aquesta infracció es considera greu per incórrer en les prohibicions de l’article 10, en la que es prohibeix explícitament la participació de menors de 14 anys.

Aquesta infracció podria ser objecte de multes d’entre 601 i 60.000€