La Comissió Interlocutora de Protectores d’Animals de Catalunya (CIPAC) ha realitzat unes 4.800 operacions d’esterilització a animals en dos mesos, en el marc d’una campanya per controlar la natalitat i reduir el nombre d’abandonaments que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

En un comunicat, la CIPAC ha qualificat d'”èxit absolut” aquestes xifres, si bé ha subratllat que queda molta feina per fer, com elevar la consciència social per reduir els 30.000 abandonaments d’animals mal anomenats “de companyia” que es produeixen cada any a Catalunya.

L’entitat ha mostrat el seu agraïment a tots els participants en la campanya, en vigor del 28 de febrer al 30 d’abril, i que ha permès que 130 centres veterinaris de Barcelona i altres ciutats hagin realitzat esterilitzacions de gats, gossos i fures a un preu més reduït del que és habitual.