Mentre l’alcalde de la capital castellanolleonesa, Javier León de la Riva, justifica el manteniment d’aquesta subvenció, els grups de l’oposició (PSOE i IU) i les associacions de veïns ho consideren un “despropòsit inacceptable” en aquest període de crisi econòmica.

El regidor popular defensa la subvenció, que “no és desorbitada” al “millor cartell taurí que es pot oferir avui a Espanya” i en la seva convicció que nombrosos turistes es traslladaran en deu dies a Valladolid. “Esperem omplir els restaurants, els bars i possiblement els hotels”, postil·la Javier León de la Riva.

El president del Grup Municipal Socialista, Oscar Pont, qualifica de “intolerable” els diners destinats a un esdeveniment que no respon a l’interès general: “És inconcebible que en un moment de tanta crisi, tantes retallades i tants sacrificis per als ciutadans es pugui consentir que una administració pública aporti 180.000 euros perquè alguns gaudeixin una tarda “.

Per al PSOE amb aquesta mesura s’evidencia la veritable política del partit de Mariano Rajoy perquè mentre es gasten diners en aquests fastos es prepara el desmantellament de l’Escola Municipal de Música, amb 600 alumnes. Esquerra Unida també se suma als retrets.

La Federació d’Associacions de Veïns va titllar de “vergonyosa” aquesta decisió del PP quan milers de persones estan a l’atur suportant situacions familiars molt complicades.