Avui el diari anglès Sunday Mirror destaca les troballes d’una investigació encoberta realitzada en dues granges de porcs d’East Anglian Pig Co Ltd (EAP), el tercer productor i proveïdor de carn de porc més important del Regne Unit. EAP ven carn de porc a Cranswick Plc., Una companyia que proveeix als supermercats Morrisons, Sainsburys, Tesco, The Cooperative Food, Waitrose i ASDA.

EAP també proveeix a les principals marques càrnies del Regne Unit, incloent Jamie Oliver, Weight Watchers, Richard Woodall, The Black Farmer Red Lion Foods, Reggae Reggae, Simply sausages and Yorkshire Baker.

Aquesta intensa investigació d’un mes de durada ha estat portada a terme per l’organització internacional de drets animals Igualtat Animal en granges de porcs gestionades per EAP, companyia que compta amb la llicència de “Red Tractor Farm Assurance”, auditada i supervisada per l’organisme “Assured Food Standards” i aprovada per la “Freedom Food” (Aliment de la Llibertat), el segell de benestar de la RSPCA (Reial Societat de Protecció Contra la Crueltat Animal).

 

 

EAP posseeix set granges de cria i nombroses granges d’engreix al llarg del comtat d’East Anglian. Un investigador d’Igualdad Animal va treballar en dues granges diferents de Norfolk (Little Thorns Weaner Unit i Didlington, The Piggery) durant un total de 29 dies, obtenint més de 120 hores d’enregistraments i converses registrades, així com 278 fotografies. Les troballes, que han estat supervisades i recolzades per experts veterinaris i etòlegs, revelen la realitat de la ramaderia al Regne Unit. Independentment de si la granja posseeix el certificat de “Benestar animal” o “Qualitat Assegurada”, segueix existint dolor, patiment i explotació a gran escala.

Les impactants troballes han estat enviades a les autoritats corresponents. Les investigacions d’Igualdad Animal a les granges de porcs revelen l’abús institucionalitzat dels animals allotjats en elles. Volen mostrar que les espantoses escenes de confinament i d’animals ferits o malalts que són abandonats agonitzants no són casos aïllats sinó comuns a tota la indústria.

L’investigador d’Igualtat Animal va documentar:

• Garrins malalts que eren matats a cops. Aquests animals eren agafats per les seves extremitats posteriors i brutalment colpejats amb el cap contra el terra repetides vegades. En un cas en què el garrí no havia mort després del traumatisme cranial, un treballador va tractar d’asfixiar a l’animal agafant el morro amb la seva mà i trepitjant-li la gola.
• Confinament extrem en les gàbies de gestació i paridores que impedeixen que els animals puguin tan sols girar-se.
• Estereotípies. Les truges van ser freqüentment observades mossegant els barrots o oscil·lant el cos constantment.
• Porcs que pateixen greus ferides. Es van observar profundes ferides en els lloms d’alguns animals i molts garrins paralitzats o paraplègics, probablement com a resultat d’un dany en la seva medul·la espinal.
• Garrins amb abrasions i lesions ulcerades en les seves articulacions. Aquestes ferides poden portar a infeccions. Diversos garrins morts a les gàbies paridores, probablement després d’haver estat aixafats per les seves mares.
• Porcs colpejats al cap amb una barra de ferro.
• Un porc adult va ser observat emmordassat pel morro. L’animal estava clarament patint.
• Diversos segments de cues amputades com a resultat d’una mutilació que és portada a terme de forma rutinària a les granges. L’amputació de les cues es realitza generalment sense anestèsia i pot ser un procediment altament dolorós.
• Treballadors obligant a porcs adults a desplaçar-se donant puntades. Una truja va ser colpejada repetides vegades rebent diversos cops de puny en el seu sensible morro i al cap.
• Garrins que acaben de ser deslletats i són llançats amb agressivitat.
• Un treballador agafant a un porc adult per la seva cua per immobilitzar-lo i el seu apunyalament amb un ganivet.

Experts com Andrew Knight, la doctora Katherine van Ekert, presidenta de l’Institut Veterinari per l’Ètica animal, Lorelei Wakefield, VMD, fundadora de la Societat de Benestar Animal de la Universitat de Pennsylvania, i el professor John Sorenson, cap de Departament de Sociologia de la Universitat de Brock (Canadà) han supervisat i recolzat les troballes d’aquesta investigació.

Andrew Knight afirma: “Els treballadors són vistos abusant verbalment i física dels porcs en repetides ocasions. Els mètodes emprats per matar els porcs colpejant els seus caps contra el terra o amb barres metàl·liques són extremadament brutals i inhumans. Es veu a un ampli nombre de porcs seriosament malalts i ferits, incloent porcs amb grans tumors, porcs amb possibles fractures i serioses dificultats o incapacitat per caminar, garrins nounats que no reben atenció i que tenen dificultats per respirar i altres que agonitzen o ja són morts. El tracte veterinari adequat o fins i tot l’assistència bàsica no era evident en cap d’aquests casos.

Cap persona raonable podria deixar-se de sentir afectada i molesta pel tracte cruel i brutal freqüentment sofert per aquests animals sensibles i altament intel·ligents. La societat estaria impressionada si conegués la veritat de les condicions en què aquests porcs han estat criats. “- Andrew Knight. BSc. (Vet. Biol), BVMS, CertAW, PhD, MRCVS, DipECAWBM-AWSEL, FOCAE

Igualdad Animal treballa per conscienciar sobre el sofriment i la mort dels animals a la nostra societat, buscant d’aquesta manera el fi de la seva explotació. Els animals són capaços de sentir emocions i sensacions com ara el dolor, el plaer i l’estrès i, com nosaltres, són individus amb les seves pròpies necessitats i interès per viure. La majoria de la societat creu que els animals no haurien de ser danyats innecessàriament. No obstant això, el consum de productes d’origen animal imposa a aquests una vida de misèria i una mort terrible. Realitzar petits i senzills canvis en el nostre menú, deixant de banda els productes derivats de la seva explotació, evitarem una vida de sofriment a milions d’animals.

Igualdad Animal convida els consumidors a deixar de finançar l’explotació animal adoptant un estil de vida vegà.

Lloc web: http://www.britishporkindustry.co.uk/es

El Sunday Mirror dedica un reportatge a la investigació: