Un miler de persones, segons els organitzadors, han participat en la tarda d’aquest dissabte en una manifestació pels carrers de la capital sevillana amb terme a les portes de la plaça de toros de la Real Maestranza de Cavalleria de Sevilla on, al crit de ‘La tortura no és cultura’, han demanat l’abolició de la festa taurina mentre se celebrava una correguda en el marc de la Fira d’Abril.

El president del Col·lectiu Andalús contra el Maltractament Animal (CACMA), Antonio Víctor Moreno, ha destacat el caràcter “pacífic” d’aquesta protesta convocada per la seva associació, amb la qual reivindiquen que, en el marc de “retallades en serveis essencials com la sanitat o educació “, la supressió de les subvencions públiques als toros és” més necessària que mai “.

En aquest sentit, Moreno ha criticat que el ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, anunciés fa uns mesos que prendria “mesures de posada en valor de la tauromàquia i ajudes d’acció i promoció cultural al món del bou”; cosa que segons la seva opinió està fent “a costa de massificar les aules, retallar professorat o reduir beques”. “El ministre té un concepte equivocat del que és la Cultura”, ha asseverat.

Per aquest motiu, a les 17.30 hores ha partit des del Palau de Sant Telmo, seu de la Presidència de la Junta d’Andalusia, una manifestació encapçalada per unes dones vestides amb la tradicional mantellina que portaven una gran bandera d’Espanya en la qual pot llegir-se ‘Arriba España, a sota la festa nacional'; lema que ha anat acompanyat de consignes com ‘Bous amb els meus impostos no’ o ‘Tauromàquia abolició’.

Moreno ha valorat positivament la participació en aquesta mobilització, una mica menor que altres anys – la protesta es realitza per sisè any consecutiu a Sevilla -, que atribueix “bon temps i el cap de setmana”, que han pogut incitar els ciutadans a marxar de la ciutat. Tot i això, ha subratllat que són més els detractors de la tauromàquia que els amants, i ha mostrat el seu convenciment que “aviat tancarem La Maestranza igual que va tancar la plaça de Barcelona”.