El Partit Animalista a Barcelona ha pogut comprovar que cada diumenge es reuneixen al Parc dels Ocellets de l’Hospitalet de Llobregat, grups de persones amb els seus animals per a la venda.

Els animals exposats es troben en un estat lamentable, ja que no tenen les necessitats més bàsiques. Segons Toni Valle, portaveu del Partit Animalista a Barcelona, “Els ocells romanen tancats en gàbies minúscules, les tortugues d’aigua no tenen aigua i els conills estan tancats en gàbies brutes i exposats de manera prolongada al sol”.

 

 

El Partit Animalista presenta una denúncia, en base a la llei de protecció d’animals de Catalunya, en la qual es prohibeix comerciar amb animals fora dels establiments de venda i cria autoritzats. La campanya “Mercats Etics” de Libera! ja va denunciar, a part d’aquest mercat situat a l’Hospitalet, diversos mercats de Catalunya en què es venen animals vius, aconseguint-ne tancar 10.

Així mateix, el Partit Animalista denuncia el fet que aquesta venda il·legal es realitzi cada diumenge, i les autoritats competents no hagin pres mesures al respecte.

Des del PACMA, sol · liciten la identificació dels venedors perquè li sigui aplicada la sanció correspodiente i aquest mercat il·legal d’animals sigui clausurat.