El rei Juan Carlos ha estat operat aquesta matinada d’una fractura de maluc, segons ha informat la Casa del Rei a través d’un comunicat. El Monarca, de 74 anys, es trobava en una viatge caçant elefants a Botswana quan, estant en el campament de l’expedició dels caçadors, va caure. Va ser traslladat urgentment a Madrid, on de matinada el doctor Ángel Villamor l’ha operat. En la intervenció li han col·locat una pròtesi.

Villamor és el mateix metge que l’any passat el va operar del genoll i després del peu. Segons els terminis habituals en aquest tipus d’operacions Juan Carlos estarà ingressat a l’Hospital USP San José uns 10 dies i haurà d’estar de baixa almenys 45 dies més (5 dies a la clínica i 40 de recuperació).

La reina Sofia va marxar el divendres en vol regular a Grècia per celebrar la Pasqua acompanyada dels seus germans i no està previst que torni fins d’aquí un parell de dies.

El Comunicat sobre l’ingrés hospitalari de Sa Majestat diu:

Sa Majestat el Rei ha estat intervingut quirúrgicament del seu maluc, aquesta matinada, a l’Hospital USP San José (Madrid) pel Dr Ángel Villamor.

Juan Carlos havia patit una fractura en tres fragments del maluc dret, associada a artrosi de l’articulació. S’ha realitzat una reconstrucció dels fragments de la fractura femoral, col·locant en el mateix acte quirúrgic una pròtesi de maluc.

Sa Majestat el Rei va ingressar ahir a la nit al citat hospital al seu retorn d’un viatge privat a Botswana, on es va fer mal el maluc en una caiguda accidental.

En les properes hores, es farà públic un comunicat mèdic més detallat .

Es dóna la circumstància que el nét major del Rei, Felipe Juan Froilán, es troba també ingressat en una altra clínica a conseqüència d’un accident amb una escopeta.

Gran aficionat a la vela i la caça

La vela i la caça són les dues grans aficions de Juan Carlos després d’abandonar l’esquí després patir una aparatosa caiguda. El Monarca està considerat com un excel·lent caçador i posseeix diversos rècords. Durant anys ha acudit als vedats de Alberto Alcocer, Samuel Flores, Isidoro Álvarez i Florentino Azuaya. En els últims temps ha sigut habitual que acudís a La Comanda de Mudela, a Ciudad Real, on l’especialitat és la perdiu roja.

Després de les seves últimes lesions i per poder suportar les llargues jornada de caça, s’ha fet fabricar un cadira especial ergonòmica amb respatller i braços perquè pugui descansar. El rei té una esplèndida col·lecció d’escopetes. La seva marca preferida és Kemen.

Font: El País

Més informació sobre com són els elefants: Roda de premsa de Joyce Poole (experta en elefants)