Uns 807 valents gossos que van ajudar en la guerra al costat de soldats britànics han pagat car haver ajudat i servit al Govern britànic.

L’escàndol ha sortit a la llum gràcies a Daily Mail després que funcionaris del govern confirmessin les xifres. Dient que els gossos són massa ferotges per ser reentrenados com a animals de companyia, el govern del Regne Unit ha matat els gossos d’una forma discreta.

Malauradament els gossos que havien estat capaços de sobreviure als perills de la guerra i havent passat les seves vides ajudant al Govern britànic, ara un veterinari acaba amb les seves vides amb una punxada.

Dels 807 gossos morts en l’última dècada, la majoria van ser assassinats després d’haver servit a l’Iraq i Afganistan.

El Ministeri de Defensa va dir que 20 gossos havien estat sacrificats l’any 2002. La xifra es va elevar a 89 l’any 2003, quan va començar la guerra del Golf. L’any 2006, un total de 95 gossos van ser assassinats. El pitjor any va ser el 2009 en què van ser assassinats uns 125 gossos.

El diputat laborista Kerry McCarthy ha definit això com una tragèdia. “Això és un xoc. Em sembla una gran vergonya que els animals siguin assassinats d’aquesta manera. Necessitem assegurar i no escatimar en esforços per trobar-los una nova llar “.

El Ministeri de Defensa explica que es va haver de matar els animals a causa dels problemes de comportament o degut a que són massa vells.

Dogs Trust, una de les associacions més respectades del Regne Unit ha emès una declaració en contra de la “eutanàsia prematura” de gossos de treball quan aquests es retiren i va dir que abans de matar-los s’havien de fer tots els esforços possibles per reubicar-los.

Font: Schanusi.com / Daily Mail / American Press