La plataforma de defensa dels animals ‘No al maltrato animal’ ha demanat amb 400.000 signatures al Congrés que s’endureixin aquest tipus de penes al Codi Penal, sense fer distincions entre animals “de companyia” i altres, com els toros.

En declaracions a EuropaPress, la representant de ‘No al maltrato animal’, Marta Esteban, ha destacat que en el cas de maltractament i assassinat d’un animal a Espanya el responsable tan sols té una pena de tres mesos a un any de presó, alhora que ha destacat que si el maltratador no té antecedents “només pagaria una simple multa”.

En declaracions a EuropaPress, Critina Narbona, exministra de Medi ambient i portaveu del PSOE al Congrés de Canvi Climàtic, que va acompanyar el lliurament de signatures, ha explicat que, encara que la legislació espanyola contempla penes sobre aquest tipus de delictes, la interpretació que es fa dels mateixos és encara “laxa”.

Al tractar-se d’una Llei Orgànica, el Codi Penal no pot ser objecte d’una Iniciativa legislativa Popular (ILP), però la seva modificació és bàsica per als promotors d’aquesta recollida de signatures ja que garanteix la seva aplicació en tot el territori espanyol.

Font: Europa Press