Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Tarragona l’inici d’una campanya sota el títol: Si vols un amic a la teva vida, no el compris, Adopta’l l’objectiu de la qual ha estat el d’ informar a la població sobre la importància de l’adopció i tinença responsable d’animals de companyia. Es tracta d’una iniciativa del Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA) que dona així el tret de sortida a una campanya d’àmbit estatal que pretén conscienciar a la gent de la problemàtica d’abandonaments que existeix actualment en el nostre país.

 

 

Segons la Comissió Interlocutora de Protectores d’Animals de Catalunya (CIPAC), cada hora s’abandonen 4 animals de companyia al carrer o a centres i refugis, el que significa un total de 30.000 animals abandonats cada any a només a Catalunya. L’adopció juntament amb l’esterilització són les úniques vies per atenuar la compra-venda irresponsable i la criança indiscriminada dels animals de companyia tal i com va explicar la Susi Sabaté, membre del partit que va participar a l’acte.

Els ciutadans que es van apropar a la Taula Situada tocant la Rambla Nova de Tarragona van poder informar-se de les diferents opcions per adoptar que existeixen a la província com protectores, associacions o refugis i van poder veure algun dels gossos recollits que actualment esperen rebre l’oportunitat de trobar una llar.

Els representats del Pacma a la província també van voler informar de la irresponsabilitat que implica la criança descontrolada de gossos i gats quan les protectores i refugis estan desboradats i saturats que a més pateixen greus dificultats econòmiques degut a la reducció d’ajudes i subvencions públiques. Segons els membres del Pacma, la crisi està empitjorant ja la precària situacio d’aquests espais on els animals s’amunteguen i molts difícilment acaben trobant una llar.

La campanya per fomentar l’adopció del Partit Animalista PACMA és d’àmbit estatal i indefinida en el temps. Després del inici de la campanya a Tarragona, està previst organitzar més actes i taules informatives a altres municipis del Camp de Tarragona