ATEA presentarà en breu una denúncia per la via penal contra la persona que divendres passat la va emprendre a cops amb el gos de la família (un pastor alsacià d’uns 13 anys d’edat) en un descampat de la localitat biscaïna de Portugalete.

Pel que sembla, després de dur al gos a una clínica veterinària per a que el sacrifiquessin, i davant la negativa dels professionals del centre, que van intentar raonar amb el propietari dient-li que no veien cap motiu per a això, l’home va traslladar a Goliath (que és el nom que se li ha donat de forma espontània a les xarxes socials, encara que en realitat es diu Beethoven) a una zona dels voltants de Portugalete, i després de lligar-li les extremitats i el musell la va emprendre a cops contra l’indefens animal, utilitzant per a això una pesada barra de ferro. Alertada la Policia Local per un veí testimoni dels fets, diversos agents es van personar en el lloc, detenint a l’individu (que ja s’havia ocupat de cavar una tomba) i traslladant-lo a comissaria, on se li va prendre la filiació per a la pertinent denúncia d’ofici en el jutjat. Després se’l va deixar en llibertat.

La víctima va ser traslladada a un centre assistencial del centre de Bilbao, on roman des de llavors lluitant per la seva vida. A pesar de la seva avançada edat i de les múltiples contusions i ferides (segons el preinforme, pateix un politraumatisme i diverses ferides incís-contuses, així com trencaments musculars), evoluciona favorablement, una vegada superat el període crític, intentant menjar i aixecar-se, encara que tot just pot donar uns passos.

Un bufet d’advocats de la capital biscaïna, horroritzat per tan extrem acte de crueltat, s’ha ofert a dur el cas de forma gratuïta, i representants d’ATEA mantindran una primera reunió amb ells. D’altra banda, aquesta associació té previst contactar amb els agents que van intervenir en la detenció de l’agressor, per a obtenir noves dades referent a això.

Es dóna la particular circumstància que Portugalete es va declarar per decisió de la majoria de la corporació Municipi Amic dels Animals a finals del passat mes de gener, el que es presenta com una excel·lent oportunitat per a demostrar que aquest pas és molt més que un acte simbòlic.

Font: ATEA