El Partit Animalista ha anunciat la seva intenció d’evitar que se celebri aquest dissabte l’espectacle dels dos toros embolats anunciats a les festes de San José d’Arnedo.

“S’ha sol·licitat la intervenció de la Delegació del Govern de La Rioja per considerar que dintre d’aquesta Comunitat Autònoma aquest festeig taurí no té cobertura legal que permeti tal celebració, tot això segons la normativa que regula els espectacles taurins en la regió”, assenyala el PACMA en un comunicat.

Els toros embolats se celebren en aquesta localitat des del 2010, recorden els animalistes, “però amb l’entrada en vigor fa uns mesos del nou reglament aprovat per Decret 27/2011, de 8 d’abril, pel qual es regulen els espectacles taurins populars de la Comunitat Autònoma de La Rioja, els toros embolats s’han quedat fora de tal regulació, al no ser considerats per aquest text normatiu ni tradicionals ni populars, estant prohibits tots aquells que no siguin recollits en el citat decret”.

En el seu comunicat, recorda que el Consistori d’Arnedo ha previst una despesa de 46.000 euros per als tres dies que duren les festes de San José “a pesar que el consistori arrossega un deute de més de cinc milions d’euros, segons dades del 2010″, i afegeix: “No és d’estranyar que s’usin semblants quantitats de diners públics per a tres dies de festes en plena crisi econòmica, si considerem que segons dades que facilita el propi Ajuntament en la seva web, aquest any es gastaran 350.000 euros en una partida denominada assumptes taurins”.

El Partit Animalista aprofita para reiterar les seves denúncies contra “el maltractament i la crueltat envers els animals” i lamenta que aquest tipus de pràctiques continuïn exigint “una despesa pública sense mesura, en festes locals com les d’Arnedo”. “Des d’aquesta formació política s’advoca per un ús racional dels diners públics i per unes festes populars sense crueltat cap als animals”, conclou la seva nota de premsa.

Font: La Rioja.com
Fotografia: rioja2.com