Agents de la Guàrdia Civil, pertanyents al Servei de Protecció de la Naturalesa de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid, han localitzat al propietari d’un finca, els animals de la qual han estat trobats en evident estat d’abandó, trobant diversos animals morts per inanició, havent procedit a imputar-li un delicte de maltractament d’animal domèstic.

La investigació, desenvolupada per la Secció de Patrulles Urbanes del SEPRONA, va tenir el seu inici el passat 18 de febrer, quan localitzaven el cadàver d’un gos penjat d’un arbre. A partir d’aquest moment, els agents van iniciar una tasca encaminada a identificar al presumpte autor d’aquest fet, el que va motivar l’obertura de les corresponents diligències que van ser lliurades als Jutjats de Plaza Castilla.

Continuant amb la investigació, els agents van realitzar una minuciosa inspecció a la zona, situada entre la M-45 i el Parc de la Gavia, on van localitzar els cossos de dos equins morts, intensificant-se les gestions a partir d’aquest moment, per part del SEPRONA, per a localitzar al propietari dels animals. Finalment, van localitzar un home de 50 anys, que va reconèixer als animals com seus, manifestant que era propietari de diversos cavalls i diversos gossos, fet que va motivar que els agents realitzessin la corresponent inspecció, localitzant en l’interior d’una finca cinc gossos, dels quals manquen cartilles sanitàries, estant en unes condicions higiènico sanitàries deplorables.

En la inspecció, la Patrulla del SEPRONA localitzava cinc individus equins vius, i un animal més mort. La major part d’aquests animals no compten amb el corresponent microxip, no reunint el lloc les condicions adequades per al manteniment dels mateixos. Aquests extrems van motivar que els agents imputessin al propietari dels mateixos un delicte de maltractament d’animal domèstic, posant en coneixement de les autoritats de la Comunitat Autònoma de Madrid, la situació dels animals, fent-se càrrec dels mateixos.

Font: El Mundo
Foto: Guardia Civil