Agulles, fils, amfetamines, espolons artificials, animals esquarterats… això és el que va trobar la policia quan va entrar en una casa de camp de “Callosa de Segura” (Alacant) en la qual s’organitzaven“corrals de prova” de baralles il·legals de galls, amb suculentes apostes pel mig.

Per a donar-li cobertura a aquesta activitat prohibida, un grup havia creat una associació cultural dedicada, sobre el paper, a la cria i exportació de galls de raça de baralla espanyol. L’associació era una tapadora, ja que la realitat és que utilitzaven animals amb les crestes amputades i els entrenaven per a augmentar la seva agressivitat subministrant-los amfetamines, cafeïna o estricnina. Molts d’ells resultaven ferits i uns altres morien en la baralla. Els aplicaven fins i tot fregues de llimona a les ferides perquè no se’ls infectessin i poguessin seguir endavant, i als supervivents les hi suturaven de manera casolana. A més empraven espolons artificials per a incrementar el dany.

 

 

Les baralles se celebraven habitualment durant els caps de setmana i participants de províncies limítrofes es desplaçaven fins a un local de Callosa de Segura a Alacant. L’entrada al “corral de prova” es cobrava a 10 euros i una vegada a l’interior les apostes habituals oscil·laven 300 i 600 euros. Aquestes xifres s’incrementaven dràsticament en les apodades “baralles del milió”, en les quals els participants podien arribar a jugar-se fins a 10.000 euros per combat.

Els investigadors van preparar un dispositiu per a accedir a l’habitatge en el moment que se celebrava una de les baralles il·legals. En el registre del local, els agents van confiscar uns 7.000 euros en efectiu, diversos pots amb multitud de espolons de potes pertanyents a galls morts, dos petos per a pesar galls, llimes per als espolons, substàncies utilitzades per a augmentar l’agressivitat dels galls i diversa documentació. Es van trobar a més quatre galls esquarterats.

La policia d’Alacant ha detingut a 46 persones, els sis organitzadors i altres quaranta que aportaven els seus galls per a lluitar.

Font: ABC