Tres activistes d’Igualdad Animal van resultar ferits després de ser agredits violentament per part de tres treballadors del circ Gran Royal.
Els empleats del circ, al veure que els activistes estaven repartint informació i explicant al públic els motius pels quals els circs amb animals han de ser prohibits, van trencar el megàfon, van llençar els folletons i van començar a insultar-los i colpejar-los, tal com van presenciar diversos testimonis i va gravar un d’ells.

Diversos agents de la policia nacional es van desplaçar fins al lloc després de ser avisats per l’organització i els agressors van ser identificats. Els tres activistes d’Igualdat Animal, Conchi, Jesús i Raquel, han interposat ja les corresponents denúncies amb els parts de lesions.

 

 

Els casos d’agressions per part de personal dels circs cap a defensors dels animals són ja nombrosos i significatius, per això, Igualdad Animal ha sol·licitat a la Delegada de Govern, Cármen Tovar, que asseguri que els ciutadans que defensen als animals puguin exercir el seu legítim dret a manifestar-se i a informar a la societat sense coaccions, insults, amenaces ni agressions.

També han sol·licitat a Maximiliano Vílchez, responsable de l’Àrea d’Urbanisme i Medi ambient de l’ajuntament de Sevilla, que condemni i actuï davant aquests fets impedint que es tornin a repetir cancel·lant el permís concedit al circ Gran Royal per a la realització de la seva activitat a Sevilla i instant al seu partit a prohibir la instal·lació de més circs amb animals en el municipi.

Finalment, Igualdad Animal ha exigit a El Corte Inglés i Atrapalo.com, empreses col·laboradores amb el circ Gran Royal, que venen les entrades para els seus espectacles, que cancel·lin immediatament els acords que puguin tenir.

I dissabte que ve, 17 de març, els activistes han anunciat que tornaran a protestar contra l’ús d’animals en els circs davant del mateix circ Gran Royal.

Font i vídeo: Igualdad Animal