La finalitat de les activitats és augmentar el nombre caçadors per a així compensar el descens en el nombre de llicències.

Ecologistes en Acció ha sol·licitat a la comunitat escolar d’Ensenyament Primari de la província de Lleó que mostri el seu rebuig a col·laborar amb la campanya de promoció de la caça en els centres escolars elaborada per la Federació de Caça de Castella-Lleó, ja que “ensenyar a matar per diversió” no ha de tenir cabuda en l’àmbit escolar i, en tot cas, els pares tenen dret a decidir si desitgen aquesta formació per als seus fills.

La Federació de Caça de Castella-Lleó ha anunciat que durant el present mes començarà a realitzar activitats de promoció de la caça en centres escolars dirigides a menors d’entre set i dotze anys.

Aquestes activitats s’emmarquen en un projecte denominat ‘Caçador per un dia’, i formen part d’un conveni subvencionat amb 300.000 euros que es va signar al gener de 2011 amb la Conselleria de Medi ambient, quan estava presidida per María Jesús Ruiz.

La finalitat de les activitats a desenvolupar en el marc d’aquest conveni és augmentar el número de caçadors per a així compensar el paulatí descens en el nombre de llicències de caça motivat, entre altres aspectes, per l’escàs interès per la caça entre els joves, segons ha informat Ecologistes en Acció en una nota recollida per EuropaPress.

Per a l’organització ecologista, el sentit educatiu i mediambiental d’aquestes activitats és “discutible” i l’activitat és pròpia de la promoció de productes de consum i màrqueting que algunes empreses dirigeixen als col·legis, en aquest cas subvencionada amb fons públics. Mentre ha existit un intens debat sobre contingut de l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania, que segons les paraules de l’actual Ministre d’Educació pretenia “adoctrinar”, a Castella-Lleó se subvenciona i promociona entre els menors una pràctica que molts pares no comparteixen i que està basada a donar mort a animals “per pur plaer”.

Igualment, en aquests dies que s’anuncien importants retallades, especialment en matèria educativa, aquesta activitat és “un despropòsit educatiu i un imperdonable malbaratament” de l’erari públic. En aquest context, els centres escolars han de “sacrificar” programes de formació en qüestions ambientals prioritàries per al futur com els d’estalvi energètic i d’aigua, reciclatge de residus o prevenció d’incendis.

Finalment, Ecologistes en Acció ha assenyalat que amb la subvenció d’aquest tipus d’activitats la Conselleria de Medioambiente demostra que dóna prevalença als interessos econòmics del món cinegètic i de la indústria d’armament enfront de les polítiques educatives i ambientals de conservació de la naturalesa.

Font: Estrella Digital /EP