Centenars d’animals humans i no humans han secundat el passeig reivindicatiu, amb un comportament exemplar, per a mostrar la seva indignació per la reforma de l’Ordenança Municipal sobre tinença de gossos i altres animals domèstics a la capital càntabra. La marxa ha sortit de la Platja de los Peligros i ha finalitzat davant l’ajuntament, on s’ha llegit un manifest reivindicatiu.

Per a l’entitat organitzadora, Huellas de Cantabria, l’ordenança preveu multes desorbitades per dur als gossos solts sense que les seves persones responsables tinguin cap opció per a poder-los dur a zones habilitades per a això, ni tampoc en horaris concrets on puguin gaudir de la seva llibertat. Aquestes sancions s’eleven a 300 euros per treure a passejar als gossos sense corretja o deixar-los solts en algun moment.

Alhora, les multes per comercialitzar amb ells de forma il·legal o per abandonar-los és només de 150 euros, pel que sortiria més barat autoinculpar-se davant qualsevol agent d’estar abandonant al gos que assumir davant l’autoritat que els gossos necessiten córrer i relacionar-se sense corretja per a gaudir i evitar problemes de comportament.
L’organització ha recollit més de 300 signatures avui, recollida que continuarà en els mesos successius i seran lliurades al començament de l’estiu.

 

 

Font i video: Huellas de Cantabria