El Partit Animalista i AnimaNaturalis han denunciat a l’Ajuntament d’Amposta i a tres penyes de la localitat per les greus infraccions comeses en els seus correbous. En total s’han interposat tres denúncies per diferents fets i que, de prosperar, podrien suposar sancions econòmiques conjuntes de fins a 300.000 euros

Les denúncies s’han interposat davant el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya contra l’ajuntament d’Amposta i les penyes taurines Penya l’Esquella, Penya El Cerril i la Penya Bous per la Festa d’Amposta per cruels agressions als animals, utilització d’un mateix toro en diferents modalitats de correbous i llançament d’objectes contra el toro.

 


 

Els fets denunciats es remunten als correbous celebrats entre el 14 i el 16 d’agost de 2011, on es van organitzar 35 correbous i es va invertir 85.000€ en els mateixos, i per a donar suport les denúncies s’adjunten vídeos on s’aprecien totes les infraccions comeses que van ser filmats per voluntaris d’AnimaNaturalis i el Partit Animalista per a constatar, i en aquest cas denunciar, que les normatives que regulen aquests espectacles són infringides constantment, contravenint el reglament que regula aquestes pràctiques.

En els enregistraments s’aprecien cruels agressions als animals com el llançament d’objectes contra el toro i fins i tot que els participants es pengin de la cua de l’animal durant un recorregut de més de cent metres, l’ús d’un mateix toro per a utilitzar-lo en les modalitats de “capllaçat” i “embolat” o el tractament antinatural contra ells.
Les entitats denunciants sol·liciten a la Generalitat que obri expedients sancionadors i procedeixi a identificar als participants que van infligir maltractament als toros, sancions econòmiques que poden ascendir a un total de 300.000 euros i inhabilitacions de fins a dos anys per a participar en aquest tipus d’espectacles. Aquestes entitats ja van denunciar als ajuntaments de Sant Carles de la Ràpita i l’Aldea per fets similars.