Igualdad Animal aconsegueix imatges de nou, aquest cop filmades per un treballador d’una granja de cria de porcs, les escenes són d’una brutalitat i sadisme que sobrepassen qualsevol definició de psicopatia.

En aquesta granja, situada a la localitat de Fuente Álamo de Múrcia, els encarregats i el personal és filmat mentre golpeja al cap, amb barres de ferro, a les truges, també es mostra com aquestes persones maten els animals que “no serveixen” per presentar problemas de salut o mobilitat. La forma de matar a aquests animals és clavant-los una espasa repetidament, als seus costats, amb actituts de burla i sadisme extrem, fins al punt de clavar i furgar aquesta espasa en les ferides obertes d’una truja que crida de dolor.

 

 

Algunes truges, embarassades, són golpejades al cap i, una vegada cauen a terra, els treballadors obren el seu abdomen i úter amb un ganivet, mentre ella encara està viva i conscient, li treuen els garrins i els budells i part del fetge i la deixen morir, agonitzant fins a dessagnar-se. Els treballadors estampen contra el terra als garrins avortats en una cesària de brutalitat que extralimita qualsevol acte comés per psicòpates.

Marcos Vinicio, treballador des de 2009 a la granja de porcs L’Escobar de Múrcia, explica com amb freqüència els donen cops al cap, els obren la panxa i els animals moren dessagnats.

Miguel Rodríguez Castany, anestesista a l’Hospital Veterinari de la Universitat Complutense de Madrid diu: “És el més horrible que he vist en la meva carrera respecte al tracte cap als animals. El sofriment al que es veuen sotmesos és comparable al que sofriríem nosaltres en aquesta situació. Els animals han patit un sofriment extrem i una brutalitat incomparable”.

Un altre dels especialistes consultats per Igualdad Animal, Andrew Knight, expert veterinari i expert en bioètica en el Centre de Oxford para l’Ètica Animal a Regne Unit, afegeix: “El tracte a aquests porcs ha estat la major atrocitat quant a abús a individus d’una granja que mai he observat. Els operaris semblen clarament gaudir d’algunes de les seves accions. El tracte a aquests porcs és tan horriblement cruel que de fet resulta sàdic”.

La granja El Escobar va ser premiada el 2008 per la indústria càrnica amb el Premi Porc d’Or mostrant que, els premis i les lleis de benestar animal només serveixen per acallar les conciencies de les persones que segueixen necessitant creure que, darrera dels productes procedents de l’explotació animal, no hi ha dolor ni patiment. Aquesta granja abastéix part dels productes que es comercialitzen sota la marca “El Pozo”.

Igualdad Animal considera que dur un estil de vida vegà és la millor manera d’acabar amb la crueltat, brutalitat i sadisme que implica l’explotació dels animals usats com a recursos per a finalitats humanes.

Entrevista a un dels operaris de la granja:

 

 

Fotografia: Jonás Amadeo Lucas