Una investigació encoberta de Mercy For Animals en una granja industrial de galls dindis ha suposat càrrecs per delictes greus i delictes menors per crueltat cap als animals a cinc empleats de Butterball per les autoritats estatals.

La Dra. Sarah Jean Mason, del Programa de Salut Animal amb el Departament d’Agricultura de Carolina del Nord, s’ha declarat culpable d’obstrucció de la justícia després d’admetre la filtració d’informació confidencial a Butterball que podria posar en perill la investigació penal de crueltat per part de funcionaris estatals de l’ordre públic.

 

 

Entre novembre i desembre de 2011, un investigador encobert de MFA va documentar l’abús i negligència escandalosa en aquest centre de recollida d’esperma de gall dindi de Carolina del Nord. La càmera oculta revela als treballadors violentament patejant a les aus, arrossegant-les per les seves fràgils ales i el coll, i el seu llançament contra el terra o en camions de transport, uns altres colpejant a les aus amb barres de metall, deixant-les morir lentament, amb ferides obertes.

També mostren als galls dindis plens de mosques, vivint entre els seus propis residus, alguns d’ells sense poder accedir als aliments o l’aigua i el sofriment que ocasiona la pèrdua severa de la ploma. També es pot observar com les aus pateixen de greus malalties i lesions no tractades, com ferides obertes, infeccions, els ulls podrits i ossos trencats, i altres amb lesions greus, incapaces de posar-se dempeus o caminar, deixant-se morir sense cap tipus d’atenció veterinària, ja que el tractament d’animals malalts o ferits és massa costós i consumeix molt temps, segons va explicar l’administrador de la fàbrica a l’investigador del MFA.

Després de veure el vídeo, la Dra. Sara Shields, investigadora, especialista en aus de corral i assessora en benestar animal, va dir: “Els galls dindis són totalment capaços de sentir dolor, la por, l’estrès i el patiment, i la forma que són tractats en el vídeo és clarament abusiva”.
Per a MFA, que treballa per a exposar al públic l’abús que pateixen els animals que són explotats com a recursos, l’única forma d’evitar aquestes imatges és adoptant una dieta vegana.

Video: Mercy for Animals