Libera exigeix “contundència judicial” davant la descoberta de quatre fosses comunes amb animals abandonats en una gossera de Vincios, al municipi pontevedrés de Gondomar.

El col·lectiu expressa en un comunicat la seva satisfacció per l’obertura de diligències per part del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil i recorda que en 2011 va presentar un escrit penal davant la Fiscalia de Medi ambient contra “Cánidos Val Miñor”.
Libera sol·licita que els municipis que han recorregut als serveis d’aquesta empresa, com Baiona, Gondomar o Nigrán, resolguin el contracte immediatament.

Igualment, demana que s’incrementin els efectius i la freqüència de les inspeccions de Medi ambient, doncs creu “gairebé surrealista” que la gossera de Vincios disposés de la documentació en regla.

El Seprona ha imputat al responsable de “Cánidos Val Miñor” dos delictes contra els recursos naturals i el medi ambient per l’eliminació incontrolada d’animals morts i per sacrificis de gossos abandonats sense control facultatiu, i a un veterinari per l’emissió de certificats tècnics sanitaris falsos.

Els cadàvers dels gossos presenten diferents estats de descomposició, alguns d’ells morts en dates recents, el que està dificultant la tasca de quantificar els gossos que hi ha enterrats en les fosses comunes.

Ja el 2009, el Seprona havia obert un expedient al mateix centre que es va resoldre per la via administrativa.

Font: ABC