El diputat del Grup Parlamentari L’Esquerra Plural, Joan Josep Nuet, ha registrat una bateria de preguntes sobre les afirmacions del Ministre de Cultura, José Ignacio Wert, sobre la política de suport del govern als festejos taurins, i entitats protaurines en la comissió parlamentària del passat 2 de febrer.

La iniciativa, que va partir de l’Associació Animalista Libera, va ser recollida pel diputat català a l’entendre que existia una greu falta de coherència en el fet de subvencionar encara més als sectors lligats a la tauromàquia, i per altra banda, anunciar retallades en altres àrees com els Serveis Socials.

Nuet també recorda en la seva exposició de motius que Wert va relliscar a l’afirmar al Congrés que la tauromàquia gaudia de la declaració de Bé “Immaterial” a França, extrem desmentit pel propi Ministeri de Cultura gal a diferents entitats i col·lectius socials. El diputat, que també pertany a l’Associació Parlamentària en Defensa dels Drets dels Animals (APDDA), emfatitza la majoritària oposició ciutadana a tota classe d’espectacles taurins, i l’existència dels quals només és possible per les ingents ajudes públiques que reben de tota classe d’institucions.

Finalment, en el capítol de les preguntes, es pregunta què pensarien els emprenedors i petits empresaris de l’impuls econòmic dels toros, en comptes de donar suport la recuperació econòmica. El parlamentari d’Esquerra Unida considera tendenciós qualificar la tauromàquia com cultura, i pretendre equiparar-la a disciplines com la música, la dansa o la literatura; qualificant aquestes activitats com “espectacles de vida, enfront d’espectacles de martiri i mort d’un ésser viu indefens”. “La tortura dels animals mai podrà ser considerat una festa”, sentencia Nuet.

Font: Libera!