El passat 4 de febrer es van dur a terme, en diferents ciutats de la península, actes de protesta exigint l’abolició de la caça per considerar aquesta activitat cruel i injusta amb els animals i èticament injustificable.

Els organitzadors de les protestes van comunicar en roda de premsa que cada any són assassinats milions d’animals usant com arguments el suposat equilibri ecològic o l’esport i els campionats.

 

 

En el manifest es va posar especial èmfasi en la quantitat de vides que es cobra la caça a l’estat, en la crueltat de la mateixa i el negoci cinegètic que representa per a uns quants.

Segons les dades dels manifestants, a Espanya es cacen al voltant de: 60.000 cérvols, 120.000 senglars, 30.000 daines, muflons, cabirols, isards, arruís, cabres munteses i llops, 1 milió de llebres, 4 milions de conills, 140.000 guineus, 3 milions de perdius, 1 milió de guatlles i 5 milions d’individus d’altres espècies: coloms, faisans, ànecs…

També es va fer especial èmfasi en la reforma de la llei que pretén que, a Galícia, els nens de 14 anys puguin assistir a caceres per a aconseguir el relleu generacional que necessita la caça per a subsistir, i en la destinació que pateixen molts gossos que són utilitzats com a eines pels caçadors després de la temporada de caça; l’abandó o la seva mort de mans dels mateixos caçadors.