Libera! va rebre ahir diumenge una trucada telefònica alertant del presumpte robatori per part d’un visitant de dues cabres de la zona de la “granja”. Una d’elles va aparèixer ofegada al llac artificial que existeix en aquesta zona del zoo.
Segons el zoo, l’acció presumptament va ser duta a terme per dos brètols que van saltar un mur de 3 metres.
Segons Libera! la situació dels animals captius al zoo de Barcelona empitjora, ja que els animals es troben a mercè dels visitants que, unes vegades per desconeixement, altres vegades per amor mal entès cap als animals, i altres vegades directament per incivisme, posen en risc la vida d’aquests.

En la zona de la granja del zoo, un espai en el qual conviuen cabres, rucs, porcs vietnamites i altres animals etiquetats com “de granja” es permet que els nens i les seves famílies accedeixin al corral dels animals, els toquin, els aixequin en braços… estressant-los sobretot els dies de major afluència de públic. Va ser “de la granja del zoo” on desapareixeren les dues petites cabres i on poc després una d’elles es va trobar ofegada.

Libera! i la Fundació Franz Weber, que mantenen un observatori permanent sobre el zoo de Barcelona amb la finalitat de monitoritzar irregularitats que s’estarien produint en les seves instal·lacions, anuncien que en breu donaran a conèixer importants revelacions sobre les condicions en les quals viuen els animals.

Per a Libera! el que ha succeït amb les cabres de la granja ha traspassat el límit del tolerable, pel que aquestes organitzacions tornaran a informar a la Comissió Europea de Medi ambient, tal com ja ho feren sobre la situació de les elefantes i més recentment sobre les foques que van arribar l’any passat i que van patir no només el naixement de dues criatures mortes, sinó també la mort d’un dels exemplars adults, després d’haver sofert un viatge per carretera des d’Antibes a Barcelona sense que ningú sabés que dos exemplars estaven prenyades.

Font: Libera! i Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals