El darrer cap de setmana de gener ha tingut lloc a Tarragona un acte reivindicatiu en contra de la indústria pelletera. Aquest acte organitzat per Igualdad Animal ha volgut donar a conèixer als ciutadans la cruesa d’una indústria que exerceix una explotació injustificada vers els animals.

L’acte que va tenir lloc davant a la Plaça de la Font de Tarragona, just davant de l’Ajuntament, va comptar amb la participació d’una decena d’activistes que van sostenir imatges d’animals utilitzats únicament per la seva pell.

 

 

Igualdad Animal també va mostrar vídeos reals d’ indústries espanyoles de visons extrets de l’extensa investigació que van realitzar sobre la vida i el patiment d’aquests éssers que arriben a automutilar-se per escapar d’aquesta situació.

Igualdad Animal va informar que la Moda acaba cada any amb 30 milions d’éssers vius que abans de nèixer ja han sigut condemnats a viure a un patiment extrem. Se’ls arrenca la pell després d’haver estat asfixiats, gaseats, d’haver-li’s trencat el coll o haver estat enverinats. Durant l’esdeveniment, es va reivindicar el dret d’aquests animals a viure amb dignitat i no patir, així com la necessitat de considerar amb respecte els altres éssers sense discriminar-los per pertànyer a una altra espècie.

Els tarragonins van poder observar el preu real, en vides, dels abrics de pell que estan acostumats a veure a les botigues. A la taula informativa, van poder conèixer alternatives als productes de pell com els que estan fets amb matèries primeres vegetals o productes sintètics.