Les desenes de senglars caiguts durant les dues últimes batudes perpetrades a Petrer, a més dels que cauran en la que està prevista en el Alt de Càrdenes, van ser ahir objecte d’un acte organitzat pel grup Fauna Liure com a protesta per l’immobilisme de l’Ajuntament davant les matances indiscriminades al camp.

Prop de 40 persones, en la seva majoria simpatitzants del grup animalista -i amb presència també de polítics, com membres de Esquerra Unida- es van concentrar davant l’ajuntament i van escenificar la mort dels senglars per a demanar que s’aturin les batudes que el Consell ha autoritzat als camps de Petrer.

 

 

Per això, es va organitzar una concentració silenciosa en la qual els participants van formar la frase “Stop caça”, mentre que quatre persones estaven esteses a terra, envoltades de sang i davant d’espelmes que donaven a l’escena l’aspecte mortal de la caça.

La protesta, que va durar poc més de mitja hora, va contar a més amb la lectura d’un manifest redactat pels membres de Fauna Lliure, així com un text lamentant aquestes pràctiques sagnants i injustificables.

La implicació de l’Ajuntament de Petrer en aquestes batudes és merament testimonial, ja que no té potestat per a frenar les caceres que es realitzen al territori a instàncies de la Conselleria de Medi ambient. No obstant això, des de l’associació es demana als governants del municipi una major implicació expressant la seva repulsa davant les batudes. En aquest sentit, Miguel Angel Pérez va recordar que Petrer es va declarar un municipi que respecta als animals el 1989, a petició d’un grup de veïns. En virtut d’aquesta declaració, des de Fauna Lliure consideren que els responsables municipals haurien de posicionar-se.

L’oposició de Petrer a la cacera té un antecedent protagonitzat, a finals de 2006, per centenars de veïns que van aconseguir paralitzar una cacera d’arruís, una espècie de cabra present a la comarca. El cas va aconseguir una especial repercussió ja que la protesta, que va enfrontar als ciutadans amb els caçadors, va estar encapçalada per l’exalcalde José Antonio Hidalgo, d’Esquerra Unida.