Libera! ha aconseguit que Terrassa, a Catalunya, es declari municipi lliure de circs amb animals salvatges; així mateix, es prohibeix l’exhibició d’aquests animals per part dels circs, encara que no els utilitzin en els seus espectacles.

Terrassa es converteix en la ciutat número 47 que veta la instal·lació d’aquests circs a Catalunya.

Igualment, AnimaNaturalis ha aconseguit que Sanlúcar de Barrameda prohibeixi els circs amb animals, convertint-se en la primera ciutat gaditana en fer-ho, i la quarta a tot Andalusia. El Ple de la Corporació ha aprovat avui l’Ordenança Reguladora de Tinença d’animals de companyia, que recull, com novetat, la limitació a la ciutat de l’ús d’animals en fires i circs, el que converteix a Sanlúcar de Barrameda en el primer municipi de Cadis a assumir la mesura i el quart a Andalusia, i entraria a formar part de la llista de gairebé 70 municipis a Espanya que han adoptat el compromís.

Fonts: Libera! i AnimaNaturalis