Equanimal ha portat a terme aquest 25 de gener una emotiva protesta davant de la Catedral de Santiago de Compostel·la.

Amb la col·laboració d’Igualdad Animal, han convertit la Praza do Obradorio en un cementiri d’animals, mitjançant 100 creus que representaven a les 100 víctimes que s’han cobrat els 5 campionats de caça de guineus que es porten a terme, amb permissivitat i suport de la Consellería de Medi ambient de la Xunta de Galícia, tots els anys durant el mes de gener.

Per a Equanimal, l’ètica ha d’avançar i mai retrocedir, i una pràctica com la caça, que perpetua valors d’indiferència i menyspreu cap al patiment d’altres individus i que provoca la mort i sofriment de milions d’animals, tard o d’hora haurà de ser eradicada.

Equanimal argumenta amb aquests motius que la caça no ha de rebre recolzament i encara menys fomentada per a menors, com pretén l’avantprojecte de la nova Llei de caça que possibilitarà a nens de 14 anys participar en caceres. El Conselleiro, després de la protesta que va realitzar Equanimal divendres passat davant la seu de la Xunta de Santiago, per aquest avantprojecte, va respondre al·legant que “havia d’arribar a un consens amb els caçadors”.
Segons Equanimal, per a construir un món respectuós i sense violència és necessari educar a les pròximes generacions en el respecte cap a tots els individus independentment de la raça, sexe o espècie a la qual pertanyin.

Equanimal ha portat a terme, en els últims cinc anys, diferents protestes enfront de la Xunta per aquest motiu. Així mateix, ha realitzat sabotatges de caça in situ, a la muntanya, durant els propis campionats de caça, salvant així la vida de nombrosos animals, i anuncia que les accions en defensa dels animals continuaran i seran divulgades en les pàgines de l’organització contra la caça i l’especisme: www.stopcaza.org i www.especismo.org

Font: Equanimal