Alessandro Zara, activista i membre de la Fundació Equanimal, ha estat jutjat aquest matí al jutjat del contenciós administratiu de Madrid per saltar al centre del ruedo de la plaça de toros de las Ventas de Madrid el 2008 i reivindicar, amb aquesta acció, l’abolició de la tauromaquia.

Ell ha estat el primer dels 6 activistes que estan a l’espera de judici i als quals la Comunitat de Madrid pretén que paguin una sanció de 3.000 euros cadascun, 18.000 euros en total, per portar a terme aquesta pacífica protesta.

Els activistes han recorregut aquesta sanció administrativa que pretén frenar el treball de conscienciació que porten a terme les entitats de defensa dels Drets Animals. Per això, aquest matí, abans d’entrar al jutjat Alessandro s’ha vist acompanyat per desenes d’activistes que s’han concentrat a les portes del jutjat, tant de la Fundació Equanimal, en la qual col·labora, com d’altres organitzacions com Igualdat Animal i el PACMA, demanant l’abolició de la tauromàquia i l’absolució de tots els activistes que, en els pròxims mesos, seran jutjats per aquest salt al rodo.

L’acció per la qual els volen imputar aquesta sanció era inèdita a l’estat fins al 4 de maig de 2008 que es va realitzar el primer salt al ruedo a Las Ventas de Madrid, i va suposar un salt qualitatiu en la lluita contra les corrides de toros, aconseguint un ressò mediàtic inèdit també fins al moment.

Els activistes destaquen que Equanimal no és una organització ecologista, com confonen freqüentment els mitjans d’informació generalistes, sinó que és una entitat defensora dels Drets Animals, ja que no defensen als éssers sintents per motius mediambientals, sinó per la seva capacitat de sentir i patir, en aquest cas, els toros en el seu ús en la tauromàquia.

Font: Equanimal

Notícia relacionada: Judici per saltar al ruedo